Enes Berberoğlu'na Anayasa Mahkemesi Yolu

Enes Berberoğlu milletvekilliği düşürüldüğü için bugün bireysel başvuruda bulunuyor.

15.09.2020-12:12 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-12:13) Enes Berberoğlu'na Anayasa Mahkemesi Yolu

Mahkumiyeti kesinleştiği düşünülerek milletvekilliği düşürülen Enes Berberoğlu bireysel başvurusunn 17 Eylül2de karar bağlanması bekleniyor. 

5 yıl 10 ay hapis cezasıya yargılanan Enes Berberoğlu, MİT Tır'ları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılandığı davada  17 Eylül2de gündem toplantısında ele alınacak. 

23 Temmuz'daki Gündem Toplantısı'nda ele alınmış fakat bir üyenin dosya üzerinde hazırlık yapmamasından ötürü görüşmeyi ertelemişti. 

MİT TIRLARINDAN BUGÜNLERE

Mit tırlarıyla ilgili davada uzun süre tutukllu kalan ve mahkumiyeti kesiinleştiği kararına varılınca vekilliği de düşürülen Berberoğlu,  'siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak' suçundan 5 yıl 10 aya kadar ceza almıştı. 

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 20 Eylül 2018'de Berberoğlu'nun hapis cezasını onadı, milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verdi.

Yargıtay kararı üzerine tahliyesine karar verilmişti.TBMM Genel Kurulu'nda 4 Haziran 2020'de okunmuş ve CHP'li Berberoğlu'nun milletvekilliği düşürülmüştü.

Bir sonraki gün yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmiş ve yine aynı gün coronavirüs tedbirleri kapsamında izinli olarak ev iznine çıkarımıştır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal