Bayındırlık Nedir? Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Görevleri

Bayındırlık nedir, bayındırlık TDK tanımı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevleri nelerdir işte bu soruların cevaplarını sizin için derledik.

01.05.2018-14:37 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-14:56)

BAYINDIRLIK NEDİR?

Bayındırlık, bir bölgenin gelişmesi ve güzelleşmesi için birtakım çalışmaları uygulamaya koyan birimdir. "Bayındır" kelimesi ise sözcük manası ile gelişip güzelleşmesi, yaşayış şartlarının uygun duruma getirilmesi için üzerinde çalışılmış olandır.

Bu tanıma göre bir bölgenin gelişmesi için yapılan çalışmalar bayındırlık çatısı altına giriyor. Mevzu bahis çalışmaları ise Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yürütüyor.

BAYINDIRLIK NEDİR TDK?

Bayındır kelimesi TDK’da tam anlamıyla ‘gelişip güzelleşmesi, hayat şartlarının uygun duruma getirilmesi için üzerinde çalışılmış olan, bakımlı, imar edilmiş, mamur.’

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞININ GÖREVLERİ?

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın görevlerinin arasında kamuya ait olan yapılar ve tesislerin inşa edilmesi ve essalı onarım işlerini yaptırması ya da yapması; Arsa Ofisi Kanunu'na göre gerekli olan tüm arazi ve arsayı sağlamak adına gerekli tüm işleri yapması; Konut politikası şartları kapsamında konut üretmesi, ürettirmesi gibi işler bulunmaktadır. Bakanlığın görevleri aşağıdaki gibidir:

Bağlı kuruluşlar ile müesseselerinin kendi kuruluş kanunlarında gösterilen inşaat, bakım, onarım ve hizmetlerin yapılması veya yaptırılmasını sağlamak üzere gerekli işleri yapmak.

Farklı özellik ve ölçekteki imar planlarının, şehir alt yapı tesislerinin ve sığınakların projeye esas standartlarını yapmak.

Ülkenin şart ve olanaklarına göre, en gerekli ve yararlı yapı malzemesinin ekonomik ve standartlara uygun imalini ve kullanılmasını sağlayacak önlemleri almak, aldırmak.

Türkiye Coğrafi Bilgi Sisteminin oluşturulmasına, iyileştirilmesine ve işletilmesine ilişkin iş ve işlemleri yapmak, yaptırmak, yaygın olarak kullanılmasını sağlamak.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal