Gayrimenkulde KDV devri geride kaldı! Vatandaş taksitle gayrimenkul zengini olacak

Milli Emlak’tan son dakika açıklaması ile birlikte vatandaşlar gayrimenkul sahibi olmak istiyorlarsa KDV’den muaf bol taksitli tapu satın alabilecek. İşte 2 ilde satışa çıkartılan imarlı 5 arsanın detayları…

20.04.2024-15:29 - (Son Güncelleme: 20.04.2024-15:32) Gayrimenkulde KDV devri geride kaldı! Vatandaş taksitle gayrimenkul zengini olacak

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından son dakika açıklamasıyla müjde dolu haber verildi. Gayrimenkul sahibi olmak isteyen vatandaşlar için KDV devri geride kaldı. KDV’den muaf şekilde taksitli gayrimenkul satın almak artık mümkün. Niğde ve Kocaeli’nde yer alan toplamda 5 adet imarlı arsa için satış ihalesine imza atıldı. Satışa çıkartılan arsalar bol taksitli seçenek sayesinde uygun aylık ödemelerle satın alınabilecek. 

2 farklı ile 5 adet imarlı arsa satışa çıkartıldı

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından gayrimenkul sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjde dolu haber verildi. Kocaeli ve Niğde’de toplamda 5 adet taşınmaz imarlı arsa uygun fiyatlardan satışa çıkartıldı. 2024 Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirilecek olan arsa satışları için detaylar tek tek belli oldu.

Kocaeli'nde satışa çıkartılacak olan konut, serbest ticari alan olarak kullanılabilecek olan imarlı arsanın satış bedeli 12 Milyon TL’den başlayıp 66 Milyon TL’ye kadar değişim gösteriyor. Geçici teminat bedelleri de belli olan bu gayrimenkuller için bedeller 3.Milyon TL'den başlayıp 16 Milyon TL'ye kadar değişim gösteriyor. 7 Mayıs 2024 tarihinde ise bu gayrimenkullerin satışı gerçekleşecek.

Gayrimenkulde KDV devri geride kaldı! Vatandaş taksitle gayrimenkul zengini olacak

Niğde’de de taksitli gayrimenkul satılacak

Kocaeli’nin yanı sıra neyse Niğde’de de gayrimenkul satışı yapılacağı paylaşıldı. Sanayi alanı imarlı arsaların satış bedelleri de tek tek belli oldu. 48 Milyon TL'den başlayan bedeller 77 Milyon TL’ye kadar yükseliş gösteriyor. Söz konusu olan bu imarlı arsaların teminat bedelleri ise 12 Milyon TL'den başlayıp 19 Milyon TL'ye kadar yükseliyor. 29 Nisan 2024 tarihinde satış ihalesi gerçekleşecek olan imarlı arsalar için teminat bedelini yatırmak zorunlu.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal