Emine Erdoğan, Vakıf İnsan Ödülleri Programına Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Vakıf İnsan Ödülleri programında konuştu.

07.06.2021-19:56 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-19:56) Emine Erdoğan, Vakıf İnsan Ödülleri Programına Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Vakıf İnsan Ödülleri programına katıldı. Emine Erdoğan, programda teknoloji hakkında konuştu. Erdoğan, ‘Teknolojik ilerlemeyle eş zamanlı olarak manevi ilerleme sağlayamıyoruz’ ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Vakıf Haftası olması dolayısıyla düzenlenen 'Merhametin Kuş Dili' temalı Vakıf İnsan Ödülleri programına katıldı. Emine Erdoğan birçok konu hakkında önemli konuşmalar yaptı. 

‘DÜNYANIN TÜM SORUNLARINA EL UZATARAK’

Yaptığı konuşmada Erdoğan, ‘Biz bugüne, ecdadımızın açtığı, uzun bir medeniyet yolunu yürüyerek geldik. Nice hayırlı işten arda kalan ayak izlerini takip ettik. Başkasının derdini, kalbinin heybesinde taşımak bu milleti yormuyor. Bunu, dünyanın tüm sorunlarına el uzatarak bugün de gösteriyoruz. Göçmenlere, Afrika'ya, sel felaketlerine hep bu saikle el uzatıyoruz. Çünkü bize miras kalan, dünyayı her gün, sevgiyle yeniden imar etmenin sanatkarlığıdır. İşte bu medeniyet karnesi, dünyanın son gününe kadar, tüm insanlığın açıp okuması gereken bir kitaptır. Ecdadımız, hayata ve varlığa bambaşka bir tasavvurunun penceresinden baktı’ dedi. 

‘TEKNOLOJİK İLERLEMEYLE EŞ ZAMANLI OLARAK MANEVİ İLERLEME SAĞLAYAMIYORUZ’

Teknolojik ilerlemeyle birlikte maneviyatın eş zamanlı ilerlemediğini söyleyen Emine Erdoğan, ‘Yaşadığımız dünya, gittikçe bencilleşen, tüketmeyi bir alışkanlık haline getiren insan kalabalıklarıyla dolu maalesef. Sanayi devrimi dediğimiz şey, tabiata olduğu kadar insanın manevi tabiatına da büyük zararlar verdi. Teknolojik ilerlemeyle eş zamanlı olarak manevi ilerleme sağlayamıyoruz. İçinden geçtiğimiz bu salgın döneminde, vakıfları meydana getiren vicdana ve anlayışa ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu daha iyi anlıyoruz. Neyse ki topraklarımızda, yardımlaşma ve dayanışma duygusu hala dipdiri. Denizlerimiz hala, yapılıp atılmış iyiliklerle dolu’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal