Emekli promosyonu alacaklar dikkat: Dolandırıcıların 2 yöntemi ortaya çıktı

Emekli promosyonuna yapılan artışlarla beraber promosyon ödemeleri 20 bin liraya kadar ulaştı. Bu durum emeklileri heyecanlandırsa da dolandırıcılar da gözlerini bu sektöre çevirdi. Dolandırıcıların 2 yöntemle emeklileri hedef aldığı belirtiliyor. İşte merak edilenler…

07.04.2024-11:38 - (Son Güncelleme: 07.04.2024-11:38)

Milyonlarca emeklinin maaşına ve bayram ikramiyelerine yapılan zamlarla beraber emekli promosyon ödemelerinde de artışa gidildi. Emeklileri heyecanlandıran bu durum dolandırıcıların da aynı şekilde ellerini ovuşturmasına sebep oldu. Dolandırıcılar 2 yöntemle emekli promosyonu almak isteyen vatandaşları hedef alırken uzmanlar bu iki yöntemin detaylarına yer verdi.

Dolandırıcıların 2 yöntemi ortaya çıktı

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, banka personelini taklit eden dolandırıcılar, farklı yöntemler kullanarak vatandaşları kandırmaya çalışıyor. Banka görevlisi gibi davranarak telefonla ulaşan dolandırıcılar, emekli promosyonunu evinize getireceklerini iddia ederek kişisel bilgilerinizi ele geçirmeye çalışıyorlar. 

Diğer bir yöntemde ise daha önce promosyon almış emeklileri hedef alan dolandırıcılar, yeni zamlı promosyon alabilmek için eski promosyonlarına ilişkin bir fark ödemesi olduğunu iddia ederek banka hesap numarası talep ediyorlar. 

Emekli promosyonu alacaklar dikkat: Dolandırıcıların 2 yöntemi ortaya çıktı

Adli bilişim uzmanı Ali Murat Kırık, "Maaş kartlarımızın arka yüzünde bulunan CVV numaraları, kart güvenliğini sağlayan üç haneli numaralardır. Dolandırıcılar, bu CVV kodunu ele geçirerek özellikle gece saatlerinde emeklilerin internet bankacılığı işlemlerini kullanarak dolandırıcılık yapıyorlar." şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal