Bitlis’te oylar yeniden sayıldı: Belediye yönetimi farklı bir partiye geçti

Bitlis’in Güroymak ilçesinde gerçekleşen seçime yapılan itirazlar sonrasında oylar yeniden sayıldı. Yapılan oy sayımı sonucunda AK Parti adayı Eşref Mutlu, 18 oy farkla yeni Güroymak Belediye Başkanı oldu.

07.04.2024-11:16 - (Son Güncelleme: 07.04.2024-11:16)

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) 2 oy farkla kazandığı Bitlis’in Güroymak ilçesinde, AK Parti ve DEM Parti’nin itirazları sonrasında oylar yeniden sayıldı. Oy sayımı neticesinde AK Parti adayı Eşref Mutlu, 18 oy farkla yeni Güroymak Belediye Başkanı oldu. Sonuçları protesto eden YRP’lilerin de karıştığı olaylarda İlçe Emniyet Müdürü ile 4 polis memuru hafif yaralanırken, 14 kişi gözaltına alındı.

Güroymak’ta belediye yönetimi değişti

DHA’da yer alan habere göre; Güroymak'ta 31 Mart'ta gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, YRP'nin adayı Emrulah Yıldırım, sadece 2 oy farkla zafer elde etti. Ancak, AK Parti ve DEM Parti'nin itirazları üzerine, İl Seçim Kurulu oyların tekrar sayılmasına karar verdi. Yapılan bu yeniden sayımda ise AK Parti'nin adayı Eşref Mutlu, 18 oy farkıyla seçimi lehine sonuçlandırdı. YRP'nin de bu sonuca itirazı oldu. Az bir oy farkıyla rakipleri arasında yer alan bazı DEM Parti üyeleri ise seçim sonucunu protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

YRP destekçileri, parti merkezinin bulunduğu Muş Caddesi'nde toplanarak, yolu trafiğe kapatarak konteynerleri ateşe verdi. Bu olayın ardından polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, göstericilere dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu ancak grup dağılmayınca basınçlı su ve biber gazı kullanarak müdahale etti. Olaylar sırasında Güroymak İlçe Emniyet Müdürü ve 4 polis memuru hafif şekilde yaralandı, 14 kişi ise gözaltına alındı.

Bitlis’te oylar yeniden sayıldı: Belediye yönetimi farklı bir partiye geçti

Bitlis Valiliği’nden açıklama

Olaylar hakkında Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

"31.03.2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonuçlarını protesto etmek amacıyla; 06.04.2024 günü ilimiz Güroymak ilçesinde DEM Partili şahıslar toplanarak basın açıklaması yapmış, sonrasında Yeniden Refah Partisi üyeleri ve taraftarları İlçe SKM önünde toplanmış, Muş kara yolunu çöp konteynerleri ile kapatarak ve konteynerleri ateşe vererek öncelikle kaymakamlık ve belediye binasına doğru yürüyüşe geçmiş, belediye binasının camlarını kırmış, görevli polislere taş, sopa ve çeşitli cisimlerle saldırmışlardır. Tüm uyarılara rağmen grubun dağılmaması üzerine gruba usule uygun olarak müdahale edilmiş, yol trafiğe açılmış, kamu malına zarar vermek, görevli memura mukavemet, trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek ve 2911 sayılı kanuna muhalefet suçlarından 14 şahıs gözaltına alınmış, Güroymak İlçe Emniyet Müdürümüz dahil, 5 personelimiz hafif yaralanmıştır."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal