Bakan Göktaş açıkladı: Ödemeler bayram öncesine çekildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşı ödemelerinin Ramazan Bayramı nedeniyle öne çekildiğini açıkladı. İşte detaylar…

07.04.2024-10:50 - (Son Güncelleme: 07.04.2024-10:50)

Evde bakıma muhtaç olan vatandaşlara ve ailelerine ödenen her ay yatırılan evde bakım maaşı ödemeleri konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin Ramazan Bayramı’ndan dolayı öne çekileceği ve yarın yatırılacağını duyurdu.

Ödemeler bayram öncesine çekildi

Akşam’da yer alan habere göre; Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, hükümetin sunduğu önemli bir aile odaklı bakım hizmeti modeli olan Evde Bakım Yardımı'nın kökenlerine dair açıklamalarda bulundu. Göktaş, bu hizmetin 2006 yılında, engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmesi amacıyla başlatıldığını hatırlattı.

Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini korumak adına evde bakımın öncelikli olduğuna inanıyoruz. Evde Bakım Yardımı sayesinde engelliler, kendi yaşadıkları ortamdan ayrılmadan, aileleri veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin güçlenmesine katkı sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş açıkladı: Ödemeler bayram öncesine çekildi

Evde Bakım Yardımı'nın, tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşlara destek vererek aile bütünlüğünü koruduğunu vurgulayan Göktaş, "Bakanlık olarak, engelli bireylerin eğitim, Sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam erişimini sağlamak için hak temelli politikalar geliştiriyoruz. Toplumun her kesimine adil ve bütüncül sosyal hizmet modelleri sunarak, her bireye ulaşmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Ödeme toplam 4.2 milyar lira

Bakan Göktaş, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Ramazan Bayramı dolayısıyla evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için Evde Bakım Yardımı ödemelerini öne çekerek yarın hesaplara yatırıyoruz. Bu ay Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanan 561 bin vatandaşımız için toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştireceğiz. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal