İstanbul’da yangın paniği: Otobüsler art arda alevlendi

İstanbul Ümraniye’de sabah saatlerinde birbirine yakın olan otobüslerde yangın meydana geldi. Yangının neden yaşandığı henüz bilinmezken ölü ya da yaralı olmaması yürek rahatlattı.

07.04.2024-10:17 - (Son Güncelleme: 07.04.2024-10:17)

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde sabah saatlerinde birbirlerine yakın olan otobüslerde art arda yangınlar meydana geldi. Yangınlar sonucunda otobüsler kullanılamaz hale geldi. Alınan bilgilere göre ise yaşanan olayda hayatını kaybeden veya yaralanan olmadı.

Ümraniye’de otobüsler art arda alev aldı

İHA’da yer alan habere göre; Dudullu terminalindeki ilk Yangın, motor kısmından başladı ve kısa sürede otobüsü sardı. Olay yerine hızla ulaşan polis ve itfaiye ekipleri, otobüsü tahliye ederken yangına müdahale etti. Şans eseri yangında ölen ya da yaralanan olmazken, itfaiye ekiplerinin çabalarıyla yangın kontrol altına alındı. Ancak, otobüs kullanılamaz hale geldi.

Diğer yangın ise TEM Dudullu kavşağında meydana geldi. İddialara göre, seyir halindeki bir otobüsün motor kısmından çıkan alevler hızla yayıldı. İtfaiye ekipleri olay yerine sevk edilirken, yangın nedeniyle TEM Otoyolu Edirne istikametinde trafik yoğunluğu oluştu ve trafik akışı tek şeritten sağlandı. Neyse ki, bu yangında da can kaybı yaşanmazken otobüs kullanılamaz hale geldi. Otobüsün kaldırılmasıyla trafik akışı normale döndü.

İstanbul’da yangın paniği: Otobüsler art arda alevlendi

Dudullu terminalindeki yangınla ilgili konuşan Abdullah Arıcı, "Gelen otobüs motor kısmından yanarak geldi. Aniden alevlerin yükseldiğini gördük. İçerideki yolcuları hızla tahliye ettik. İtfaiye ekipleri olay yerine geldiğinde yangına müdahale etti. Otogara yaklaşırken zaten motor kısmında alevler olduğunu fark ettik. Kapıları hemen açarak insanları dışarı çıkardık. Yolcuların tamamı güvende, yaralanan kimse yok" şeklinde konuştu.

Yangınla ilgili yolculardan Aslan Akıncı ise, "Ankara'dan yola çıktığımızda yanık kokusu hissettik. İlk başta bu kokudan rahatsız olduk. Fakat buraya kadar herhangi bir sorun yaşanmadı. Otogara yaklaşırken arka taraftan duman çıkmaya başladı. Kapılar hızla açılarak otobüs tahliye edildi ve yangın kontrol altına alındı. Bu ani olay sonucu otobüs kullanılamaz hale geldi, ancak içeride bulunan yolcuların hepsi emniyet içinde. Şükürler olsun ki yaralanan kimse yok" şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal