Canık Çetesi, ‘Mahzen-26’ operasyonuyla çöktü: 20 kişi tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli 2 ilde gerçekleştirilen ‘Mahzen-26’ adlı operasyonda elebaşısının Ahmet Canık olduğu ‘Canık Çetesi’ adıyla faaliyette olan suç örgütü çökertilirken 20 kişinin tutuklandığı bildirildi.

07.04.2024-11:28 - (Son Güncelleme: 07.04.2024-11:28)

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli 2 ilde gerçekleştirilen ‘Mahzen-26’ adlı operasyonu hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, operasyon kapsamında elebaşısının Ahmet Canık olduğu ‘Canık Çetesi’ adıyla faaliyette olan suç örgütü çökertildiğini belirterek yakalanan 21 kişiden 20’sinin tutuklandığı 1 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını duyurdu.

424 organize suç örgütü çökertildi

TRT Haber’de yer alan habere göre; 1 Haziran 2023 ile 4 Nisan 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, toplamda 14 uluslararası, 38 ulusal, 69 bölgesel ve 303 yerel organize suç örgütü etkisiz hale getirildi.

Canık Çetesi, ‘Mahzen-26’ operasyonuyla çöktü: 20 kişi tutuklandı

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki çalışmalarda Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri önemli bir başarı elde etti. Operasyonlar neticesinde, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te faaliyet gösteren suç örgütlerinin uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticaretini örgütlü bir şekilde gerçekleştirdikleri tespit edildi. Yapılan baskınlarda, ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri ile birlikte çeşitli miktarlarda bonzai, metamfetamin, esrar ve uyuşturucu hap gibi maddelere el konuldu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve kahraman jandarma ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal