Elleri Felçli Olan İnsanlar İçin Protez Eldiven Üretildi

2018 yılından bu yana testlerine devam edilen eldiven yakın bir zamanda satışa çıkarılacak. Ellerinde felç bulunan ve günlük işlerini yapmakta zorlanan insanlara büyük kolaylıklar sağlayacak gibi görünen eldivenin satış fiyatının 1.999 dolar olacağı belirtildi.

21.01.2020-15:33 - (Son Güncelleme: 21.01.2020-15:21)

İki eli de sağlam olan ancak ellerinden birinde felç bulunan insanlar için Güney Kore’li bir şirket tıbbi protezler konusunda çalışmalar yapıyor. Koreli bir şirkete ait girişim projesi olan ve Neofect olarak adlandırılan projede NeoMano adı verilen protez 3 kısımdan oluşuyor.

İlk olarak içerisinde motor bulunan bir eldiven parçası giyen kişinin başparmağı etrafını sarıyor ve başparmak etrafından işaret ve orta parmakları da kapsayacak biçimde uzanıyor. Ön kola giyilen ayarlanabilir bandaja bağlı güç paketi ise bulunduğu yerden teller aracılığı ile parmaklara uzanıyor.

Ayrıca protez sisteminde Bluetooth bağlantılı uzaktan kumanda sistemi de yer alıyor. Uzaktan kumanda başka bir bandaj kullanılarak üst kola takılabiliyor ya da basit bir biçimde diğer elde tutulabiliyor.

Protez eldiveni kullanan kişi, uzaktan kumandada bulunan ‘’kavrama’’ tuşuna bastığında eldivenin parmaklarının altından geçen teller, aynı kasların tendonları gibi eldivende bulunan motor tarafından çekiliyor. Böylece parmaklar hedeflenen nesnenin etrafını sarmış ve nesneyi tutmuş oluyor.

Kullanıcı tuşa ne kadar uzun süreli basarsa kavrama kuvveti de o denli artıyor. Tutulan nesne bırakılmak istendiğinde ise kullanıcı kumandada bulunan ‘’bırak’’ düğmesine basıyor ve parmaklara bulunan teller eski haline dönerek ilgili nesne bırakılıyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada eldiven kullanıcıları yeni eldiven sayesinde bardaktan su içebiliyor, çatal bıçak ve kaşık tutabiliyor, dişlerini fırçalayabiliyor ve kapı tokmaklarını çevirerek kapıları açabiliyor. Eldivende bulunan motor istendiğinde rahatça sökülebiliyor ve böylece eldiven de rahatça temizlenebiliyor.

Yeni protez eldiven ellerinde felç bulunan ve günlük işlerini yapmakta zorlanan insanlara büyük kolaylıklar sağlayacak gibi görünmekle birlikte yeni eldivenin parekende satış fiyatının 1.999 dolar olacağı belirtiliyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal