Ekran Karşısında Az Kalmak Hastalık Risklerini Azaltıyor

Bütün gün çalıştıktan ya da evde yoğun tempoda iş yaptıktan sonra yorgunluğu gidermek için hemen koltuğa otururuz ve o sırada da televizyon izleriz. Kısa süreli televizyon izlemenin hastalıkları önlediğini biliyor muydunuz? İşte haberin detayları...

24.07.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 24.07.2020-09:29) Ekran Karşısında Az Kalmak Hastalık Risklerini Azaltıyor

Gün boyunca işte, evde ya da dışarıda vakit geçirdikten sonra eve yorgun geliriz. Bu yorgunluğa bir de aile vakit geçirmek eklenince televizyon izlemeye çok da zaman kalmayabilir. Aslında kısa süreli televizyon izlemenin hayati önemi vardır.

TELEVİZYON İZLEME SÜRESİNİ AZALTIN

Televizyon izlemeyi hepimiz severiz. Ama bunu kısa süreli bir zevk olarak yapmak çok daha sağlıklı olacaktır. Ekran karşısında en fazla 2 saat geçirmek ölüme sebebiyet veren sağlık risklerini önlediği ya da geciktirdiği bildirildi.

Glasgow Üniversitesinde yürütülmekte olan çalışmada, ekran karşısında geçirilen sürenin etkili olduğu (süre ile ilişkili) kanser ve kardiyovasküler rahatsızlıklar gibi sağlık problemlerinin, bu süre iki saat veya daha az olduğunda en düşük seviyeye gerilediğini ortaya çıkardı. Sadece geleneksel televizyon ekranı değil, aynı zamanda cep telefonunda video izlemenin de hesaba katıldığı çalışmada, 2006-2018 yıllarında 37 ila 73 yaş ve üzeri yaklaşık 500 bin katılımcının, ekran karşısında geçirdiği süre ile sağlık durumları üzerinde incelemeler yapıldı.

Çalışmanın sonunda, tüm katılımcıların ekran karşısında geçirdikleri süreyi günde 2 saatle sınırlandırmaları durumunda tüm ölümlerin yüzde 5,62'sinin, kardiyovasküler rahatsızlıkların yol açtığı ölümlerin de yüzde 7,97'sinin önüne geçildiği belirlendi. Araştırmacılar, ortaya çıkan sonuçların yetişkinlerin sağlık açısından ekran karşısında geçirilen süreyi en aza indirmesi gerektiğine işaret ettiğini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal