Üniversiteliler İçin Sosyal Çalışma Programı Başvuruları Başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Çalışma Programı başvuru tarihini duyurdu. Selçuk, "Üniversiteli gençlerimiz başvurularını 25-28 Haziran tarihleri arasında internet üstünden yapabilecek" dedi.

25.06.2019-10:19 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-10:15)

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, üniversite öğrencilerinin çalışma yaşamıyla tanışmalarını sağlamak ve onlara çalışma disiplini kazandırmak için yapılan Sosyal Çalışma Programları (SÇP) için başvuruların 25 Haziran 2019 tarihinde başlayacağını ve 4 gün devam edeceğini söyledi.

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri dışında olmak üzere akademik ortalaması 2 ve üstü olan tüm üniversite öğrencilerinin başvurabileceği Program için başvuruların İŞKUR'un internet sitesi üstünden kabul edileceğini açıklayan Selçuk, "Öğrenciler programa katıldıkları her bir gün için 67,36 TL ödeme almaya hak kazanacak. Ayrıca katılımcıların çalıştıkları süre kadar emekliliklerine etki edecek sigortalarını vereceğiz" dedi.

Sosyal Çalışma Programlarının, gençleri geleceğe hazırlamayı amaçlayan yeni aktif iş gücü piyasası araçlarından birisi olacağını söyleyen Bakan Selçuk, "Bu program sayesinde gençlerimiz yaz tatillerini, sosyal sorumluluk bilinçlerini artırıp verimli bir biçimde değerlendirecekler. Ayrıca cep harçlıklarını çıkaracaklar ve emekliliklerine sayılacak sigortalılıkları yapılacak" dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal