Türkiye Bor Madenini Kullanarak Bulaşık Deterjanı Üretti

Dünya rezervlerinin yaklaşık %70’ini elinde bulunduran Türkiye'nin milli madeni bordan üretilen Boron'un iki yeni toz çeşidi ve sıvı temizlik ürünü piyasaya çıktı.

09.11.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-12:06)

Yeni ürünlerin tanıtıldığı toplantıda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir yeni ürünü daha kamuoyuna duyurdu. Bakan Dönmez, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Boron'un bulaşık deterjanı versiyonunun da üretime hazır hale geleceğini belirtti. Bakan Dönmez, "Boron'un Ar-Ge süreçleri devam ediyor. Bulaşık makineleri ve elde yıkama için doğal mineralli bulaşık temizlik ürünü geliştirmek için çalışmalar sürüyor. Öte yandan mevcut ürünlerin performansının artması için ekiplerimiz mesaide. Bu gayretle leke çıkarma gücü yüzde 30 arttı" dedi.

İlk İhracat da Yapıldı

Eskişehir Kırka'daki fabrikanın Boron'a artan talebe yetişmek için kapasitesinin yüzde 20-25 oranında arttırıldığını da vurgulayan Bakan Dönmez, "Yıllık 30-35 bin ton arası üretim yapılıyor. ABD, İsviçre, Tunus ve Kosova'ya ilk ihracatı gerçekleştirdik. 10 aylık kısa bir sürede yüzde 8'lik pazar payına ulaştık" dedi. Eti Maden Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Keleşer de "Bizim Boron'umuz kimyasal içermez, alerji yapmaz. Biz, diğer ürünlerle karşılaştırılamayız" diye konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal