Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın İlk Başkanı Belli Oldu

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan tarafından kurulan Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'na, üye ülkelerin önergesiyle ilk başkan olarak TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu seçildi.

31.07.2019-16:24 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-16:20) Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın İlk Başkanı Belli Oldu

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla TOBB ev sahipliğinde, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişmesine destek olmak amacıyla kurulan Türk Ticaret ve Sanayi Odası 1. Genel Kurulu düzenlendi. 

Toplantıda konuşan Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) bünyesinde Türk Ticaret ve Sanayi Odası kuruluş tüzüğünü mayısta imzaladıklarını hatırlattı.

Birlik ile birlikte Azerbaycan İşverenler Konfederasyonu, Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası, Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın ilk üyeleri olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Türkmenistan ve Özbekistan ise henüz üye olmadı. Ama çok yakın bir zamanda onları da üye olarak göreceğiz inşallah. Özbekistan bugün aramızda. Zaten imzalamış olduğumuz tüzüğü, Türkmen ve Özbek odalarının katılımına açık olacak şekilde hazırladık. Böylece ilk fazda, Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan'dan oluşacak. Sonra daha başka katılımlar da olabilir. Bu 6 ülke 1,1 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğe sahip. Bugün ilk genel kurulumuzu yaparak faaliyete geçiyoruz."

Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın daimi sekretaryasının TOBB İstanbul hizmet binasında olacağını bildiren Hisarcıklıoğlu, "TOBB olarak, ofis ve personel konusunda, her türlü desteği sağlamayı da taahhüt ettik. İş birliğimizi daha sağlam temellere oturtacak ve daha kurumsal hale getireceğiz. Buna ihtiyacımız var. Zira kalkınma ve zenginleşme için özel sektörün gelişmesi şart. Güçlü özel sektör için de güçlü bir oda sisteminin varlığı gerekir." ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin, güçlü bir oda sisteminin özel sektörü nasıl destekleyip geliştirdiğine dair çok güzel bir örnek olduğuna işaret ederek, bu yönde deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal