TOBB: YEP 2023 Hedeflerine Taşıyacak!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yeni Ekonomi Programı hedeflerine odaklanacaklarını açıkladı.

29.09.2020-17:09 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-17:03) TOBB: YEP 2023 Hedeflerine Taşıyacak!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) değerlendirdi.

TOBB Başkanı, ekonominin yol haritasını çizen 3 yıllık programın, özel sektörü ve girişimciliği öne çıkardığını, yurt içi üretimi hedeflediğini söyledi.

'YÜZDE 5'LİK BÜYÜME MORAL OLDU'

Hisarcıklıoğlu, yüzde 5 ve üzeri yüksek büyüme hedefinin, özel sektöre moral olduğunu dile getirdi.

KOBİLERİ ÖNCELEYEN YAKLAŞIM OLUMLU KARŞILANDI

İmalat sanayini, küçük ve orta ölçekli işletmelerle, üreticiyi ve yatırımları destekleme hedefli adımların öne çıkarılmasının olumlu karşılandığını kaydetti.

DOĞRU TANI VE DOĞRU HEDEFLERLE YAKLAŞILDI

TOBB Başkanı, küresel salgınla evrilen yeni ekonominin, doğru tanı, tedbir ve hedeflerle ele alındığını, Bakan Albayrak’ın da doğru hedeflerle konuya yaklaştığını söyledi.

YEP, 2023 HEDEFLERİNE TAŞIYACAK

Hisarcıklıoğlu, planlanan üç yıllık programın, Türkiye’yi Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023’e taşıyacağını anımsatarak, ‘2023 Hedeflerine ve yeni normale giden yolda, YEP’in güçlü ve istikrarlı büyümenin anahtarı olacağını düşünüyoruz. Küresel ekonomilerin, sıkıntı ve belirsizliklerle boğuştuğu bir dönemde, YEP’in yol gösterici olacaktır’ dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası şapkalarıyla, YEP’in hedeflerine odaklanarak, tüm güçleriyle çalışacaklarını sözlerini ekledi.

Yılda yüzde 5 büyüyen, kademeli olarak düşen enflasyon ve cari dengedeki başarı ile Türkiye’nin daha güçlü bir ekonomi olacağını dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal