Tarımsal Faaliyette Bulunan İş Adamlarına Elektrik Müjdesi

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, tarımsal faaliyet yapanlara müjdeli haberi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hareket ettiklerini söyleyen Dönmez, elektrikte "tarımsal sulama" adlı tarifenin "tarımsal faaliyetler" olarak değiştirileceğini duyurdu.

09.02.2019-14:10 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-14:02) Tarımsal Faaliyette Bulunan İş Adamlarına Elektrik Müjdesi

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle elektrikte "tarımsal sulama" adlı tarifenin "tarımsal faaliyetler" olarak değiştirileceğini duyurdu.

EPDK'nın ve bakanlığın bu hususta çalıştığını ve yakında müjdesinin verileceğini de söyleyen Bakan Dönmez, bu şekilde tarımsal faaliyetlere dönük elektrik tarifesinin içinde, hayvancılık başta olmak üzere bununla alakalı meselelerin de yer alacağını ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde "AK Parti İlçe Başkanlığı İstişare Toplantısı"nda gerçekleştirdiği konuşmada, Bilecik Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Samet Kavakoğlu'nun kendisine enerji giderlerinin çok olduğunu söylediğini ifade etti.

Kavakoğlu'nun bu meseleye bir çözüm bulunup bulunamayacağını sorduğunu söyleyen Dönmez, şöyle devam etti:

TALİMATI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

"Bir müjdemiz var o zaman. En son Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) bu tarımsal faaliyeti gerçekleştiren girişimcilerden elektrik tarife grubunun değiştirilmesi teklifi geldi.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve 4-5 bakan da oradaydı. Beni çağırdı ve 'Bu hususta bir şey yapabilir miyiz?' dedi. Hemen gerekli arkadaşlarla koordinasyon yaptık. 'Eğer siz emir verirseniz yapabiliriz efendim' dedim. 'Yapın' dedi, yaptık. Şu anda mesele, bir yönetmelik değişikliği bölümüne kalmış oldu."

EN KISA ZAMANDA MÜJDELİ HABER AÇIKLANACAK

Bakan Dönmez, eskiden tarımsal sulama grubu sanayicilerinin, ticarethaneye oranla daha düşük elektrik tarifesinden faydalandığını anımsatarak, "Bu hususta bir çalışma yaptık. Tarımsal sulama tarife grubunun ismini 'tarımsal faaliyetler' olarak değiştiriyoruz. Tarımsal sulama da onun içerisinde. Tarımsal faaliyetler elektrik tarifesinin içerisinde, hayvancılık başta olmak üzere bununla alakalı meseleler yer alıyor. EPDK ve bakanlığımız bu hususta çalışıyor. En kısa zamanda bu müjdeyi somut olarak size vermiş olacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal