Kredi Kartı Borcunu Ödeyemeyenlere Haciz Geliyor

Yargıtay'dan kredi kartı borcunu ödeyemeyenlere kötü haber geldi. Yargıtay verdiği karar ile bu durumda olan kişiler için haciz uygulanabileceğini söyledi.

09.02.2019-12:35 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-12:28) Kredi Kartı Borcunu Ödeyemeyenlere Haciz Geliyor

Kredi kartı üyelik sözleşmesi çerçevesinde tahsis edilen kredi kartı borcunun ödenmemesi ardından harekete geçen banka, gönderilen hesap kat ihtarından netice alamayınca çareyi haciz yoluna gitmekte gördü. Mahkemenin reddettiği bankaya müjdeli haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, hesap kat ihtarnamesine karşın borcunu ödeyemeyenler için ihtiyati haczin önüne geçti.

YARGITAY BANKAYI HAKLI BULDU

Yargıtay 19. Hukuk Dairesi, İçtihat Metni özelliğindeki kararıyla, hesabın kat edilmesi ( kapatılması-kesilmesi) ile muaccel olan (ödenecek duruma gelme) banka borcu tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. Kredi kartı müşterisinin borcunu ödememesi ardından harekete geçen banka avukatı, hesabı kat edip alacaklıya ihtarname yolladı.

Bundan sonuç alamayan banka şubesi, borçlunun taşınır ve taşınmazları ile 3. şahıslardaki hak ve alacaklarının ihtiyaten haczini istedi. 2. Tüketici Mahkemesi, bankanın bu isteğini hesap kat ihtarının borçluya tebliğ edilmediği ve sözleşmede de adres olmadığı nedeni ile geri çevirdi. Banka avukatı kararı temyiz edince devreye Yargıtay 19. Hukuk Dairesi girdi. Emsal bir karara imza atan daire, bankanın haklı olduğuna karar verdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal