Tarım Kredi'den İki Ay Faizsiz Erteleme

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, "Tarım Kredi ortaklarının mevcut durumdan (Covid-19 salgını) olumsuz etkilenmelerinin önüne geçmek için gerekli tedbirleri aldık" diye konuştu.

28.03.2020-13:56 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-13:55) Tarım Kredi'den İki Ay Faizsiz Erteleme
Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, "Tarım Kredi ortaklarının mevcut durumdan (Covid-19 salgını) olumsuz etkilenmelerinin önüne geçmek için gerekli tedbirleri aldık" diye konuştu.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, coronavirüs (Covid-19) salgınının negatif etkilerinin önüne geçmek için gereken önlemleri aldıklarını ifade ederek, "Vadesi nisan ve mayısta dolacak kredilerin anapara ve faiz tutarları 2 ay süreyle faizsiz ertelenecek." diye konuştu.

Poyraz'ın açıklamasında, geçmişte olduğu gibi bugün de güç şartlar altında ülke çiftçisinin yanında olduklarının altını çizdi.

Tarım Kredi olarak coronavirüs salgınıyla mücadelede tarımsal üretimin aksaklığa uğramaması için bir dizi önlem aldıklarını belirten Poyraz, ortaklarının ve çiftçilerin tarımsal girdi gereksinimlerini karşılamaya dönük mal ve hizmetleri zamanında, güvenilir, kaliteli, uygun koşullarda stemin etmek için faaliyetlerini sürdürmeye devam ettiklerini ifade etti.

Poyraz, Tarım Kredi'nin ekim ve yetiştirme döneminde çiftçilerin tohum, gübre, ilaç, motorin, tarım makinaları benzeri her türlü tarımsal girdi gereksinimini uygun kredi fırsatlarıyla karşıladığına vurgu yaparak, üreticilere teknik destek sağlandığının altını çizdi.

Pazarlama problemlerine de çözüm getirildiğinden bahseden Poyraz, kredi çalışmaları çerçevesinde ortaklara tarımsal girdi gereksinimleri için ayni, nakdi ve yatırım kredisi verildiğini dile getirdi.

Poyraz, uygun şartlarda finansmana erişimin temin edilmesi için piyasadaki değişimlerin yakından izlenildiğini belirtti.

Coronavirüs salgınının piyasalara negatif etkilerini azaltmak için açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında gerekli faaliyetleri başlattıklarının altını çizen Poyraz, şu ifadelerle sürdürdü:

"Tarım Kredi ortaklarının mevcut durumdan olumsuz etkilenmelerinin önüne geçmek için gerekli tedbirleri aldık. Bu kapsamda, 30 Nisan'a kadar yurt genelinde yürütülen tüm icra ve iflas takipleri durdurulmuş olup, yeni takip işlemleri yapılmayacak, ihtiyati haciz kararları icra edilmeyecek. Kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tanındı. Gecikmeye giren krediler, takip hesaplarına aktarılmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenecek. Çiftçilerimizin kredi borçları sebebiyle Risk Merkezi'ndeki siciline mücbir sebep notu düşülmesi sağlanacak. Vadesi nisan ve mayısta dolacak kredilerin anapara ve faiz tutarları 2 ay süreyle faizsiz ertelenecek."

Poyraz, merkez ve bölge birlikleriyle bütün kooperatiflerde dezenfeksiyon faaliyetleir yapıldığına belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Tarım Kredi, hizmet veren tüm personeliyle üreten çiftçilerimizin yanında yer almaya devam ediyor. 65 yaş ve üstü çiftçilerimiz ihtiyaçlarını, ortağı oldukları kooperatifleri telefonla arayarak bildirebilir. Tarımsal üretim, ülkece zor günler geçirdiğimiz bu sürecin aşılmasında büyük önem taşıyor. Çiftçilerimiz üretmeye mutlaka devam etmeli. Tarım Kredi, Kovid-19'a karşı çiftçilerimizin yanında, bu zor dönem üreterek, birlikte aşılacaktır."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal