Takasbank Ödünç Pay Piyasası'nda Teknik Geliştirmelerini Sonlandırdı

Yeni sistemde ilk aşamada BIST 30 Endeksi kapsamındaki pay senetleri, aracı kurumlar aracılığıyla ödünce konu olabilecek.

30.06.2020-16:33 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-16:22) Takasbank Ödünç Pay Piyasası'nda Teknik Geliştirmelerini Sonlandırdı

Borsa İstanbul AŞ tarafından Takasbank'ın, Merkezi Karşı Taraf (MKT) hizmeti sağladığı Ödünç Pay Piyasası'nda (ÖPP) dönemlerini optimize edecek teknik çalışmalarını sonlandırdığını belirtti.

Borsa İstanbul'un resmi sosyal medya (twitter) hesabındaki paylaşımında, Takasbank'ın piyasaların derinleşmesi ve ilerlemesine yönelik faaliyetler çerçevesinde ödünç pay piyasasında sağlıklı fiyat oluşumunu sağlayacak, düzenli ve sürekli teklif yapılmasını temin edecek, dönemleri optimize ve maliyetleri minimuma çekecek teknik gelişmeler sonlandırılarak kullanıma hazır duruma getirildiği kaydedildi.

Yeni sistemde ilk aşamada Borsa İstanbul BIST 30 Endeksi çerçevesinde yer alan pay senetlerinin, Takasbank aracılığıyla hazırlanan "Otomatik Ödünç Verme Talimat Ekranları" tarafından aracı kurumlar aracılığıyla ödünce konu edilebileceği belirtilen paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu sayede işlemlere aracılık eden kurumların üzerindeki operasyonel yüklerin hafifletilmesi ve yatırımcılar tarafından çok düşük maliyetler ile payların ödünç alınması mümkün hale gelecektir. Ayrıca, bu işlemler Takasbank tarafından verilen merkezi karşı taraf hizmeti güvencesiyle gerçekleşecektir. Takasbank tarafından yapılan geliştirmeler ile birlikte ağırlıklı olarak tezgahüstü piyasalarda gerçekleşen ödünç pay işlemlerinin, otomatize edilmiş süreçler, rekabetçi maliyetler ve Takasbank merkezi karşı taraf güvencesi ile organize bir piyasa üzerinden gerçekleşmesi amaçlanmaktadır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal