Kamuya Yeni Düzenlemeler Getiriliyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni sistemde bürokrasinin azaltılması ve sistemin hızlı çalışmasına doğrultusunda yaptığı talebin ardından kamu personeline yönelik ölçütler için yeni adımlar atılmaya başlandı.

06.11.2018-10:50 - (Son Güncelleme: 06.11.2018-10:46) Kamuya Yeni Düzenlemeler Getiriliyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni sistemde bürokrasinin azaltılması ve sistemin hızlı çalışmasına doğrultusunda yaptığı talebin ardından kamu personeline yönelik ölçütler için yeni adımlar atılmaya başlandı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın da dahil olduğu çalışma kapsamında kamudaki insan kaynakları ayrıntılı olarak analiz edilecek.

HİZMET-PERSONEL-ÜCRET

Mevcut kamu personeli insan kaynağının etkili kullanılması için, sorunlu olduğu tespit edilen ‘hizmet-personel-ücret’ sisteminin düzenlenmesi gündemde. Yeni çalışma çerçevesinde, kamu personeli bilgi sisteminin daha önce başlayan çalışmalarına öncelik verilerek tamamlanacak. Meydana getirilecek bu altyapıyla her personelin bilgi ve beceri seviyeleri tespit edilecek ve sisteme geçirilecek. Hizmet içi eğitimlerle birlikte bilgi ve beceri seviyesinde olası boşluklar tespit edilerek eğitimler düzenlenecek.

Bu çerçevede Yeni Ekonomik Program’da da yer alan ‘kamuda esnek çalışma’ için yeni düzenlemeler ugyulanacak. Kamuda çalışanlarının becerilerinin yanı sıra ‘yetenek’ analizleri de yapılacak. Bürokrasinin azaltılması ve kamuda iş ve işlemlerin hızlandırılması için yapılacak düzenlemenin sonunda ödül ve performans sistemi başlatılacak. Bu sistemde de etkinlik ve verimlilik analizleri her bir kamu görevlisi için tek tek yapılacak. Kamu personelinin verimliliği ve başarılarına göre ödüllendirme düzenine başlanacak. Tüm bu çalışmalar 2019 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşayığa kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal