Jandarma Sözleşmeli Astsubay

Jandarma Genel Komutanlığı ordudaki astsubay açığını kapatmak için sözleşmeli astsubay alıyor.

24.03.2020-13:10 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-13:09) Jandarma Sözleşmeli Astsubay

Sözleşmeli astsubay olarak Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışmak isteyen kişiler belli şartları yerine getirdiklerinde orduda görev almaya başlıyor.

Sözleşmeli Astsubay Olmak İsteyenlerde Aranan Özellikler Nelerdir?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sözleşmeli astsubay olarak görev almak isteyen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve ön lisans veya lisans mezunu olması gerekiyor. Bunun dışında sözleşmeli astsubaylık için başvuru yapacak kişilerin kamu personeli seçme sınavına girmiş ve 60 puanın üzerinde puan almış olması gerekir. Bunun dışında kişilerin silah taşımaya engel bir durumunun olmaması, sağlık kurulundan gerekli onayı alması ve vücudunda herhangi bir iz ve dövme gibi faktörlerin bulunmaması gerekir.

Sözleşmeli Astsubay Olmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Sözleşmeli astsubay olmak isteyen kişilerin Jandarma Genel Komutanlığının yayınlamış olduğu astsubaylık şartlarını taşıması gerekir. Bu şartları taşıyan kişilerin internet üzerinden ön başvuru yapmaları gerekir. Ön başvuru yapan kişiler belirlenen tarihlerde yazılı sınava girer. 50 tl sınav ücreti yatıran kişiler girdikleri askeri sınavda başarılı olursa mülakata katılmaya hak kazanırlar. Mülakata giren kişiler sağlık kurulundan da yeterli onayı aldıklarında parkur sınavına tabii tutulur. Parkur sınavını başarılı geçen adaylar sözleşmeli astsubay olarak çalışmaya hak kazanır.

Sözleşmeli Astsubaylık Sınavına Girecek Adayların Yanlarında Getirecekleri Belgeler

Sözleşmeli astsubaylık sınavına girecek olan kişilerin yanlarında nüfus cüzdanı ve fotokopisini, sınav başvuru dilekçesini, ön lisans veya lisans diplomalarının aslı gibidir belgesini, son 1 ay içinde çekilmiş 4 adet biyografik fotoğraf, KPSS sonuç belgesi, adli sicil kaydı, herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair imzalı kağıt ve bankaya yatırdığı sınav parasının dekontunu yanında getirerek sınav başvurusunda bulunması gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal