İTO, En Çok Zam Alan Ürünleri Açıkladı

İstanbul Ticaret Odası, Ağustos ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri kamuoyuna duyurdu. Fiyatı en çok yükselen ürün sigara olurken, en çok fiyat düşüşü erik de görüldü.

02.09.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-11:15) İTO, En Çok Zam Alan Ürünleri Açıkladı

İstanbul Ticaret Odası’ndan yapılan Ağustos ayı zam açıklamasına göre fiyatı en çok artan ürün, kısa ve uzun filtreli sigaralarda yüzde 27 olarak belirlendi. Fiyatı en çok düşüş gösteren ürün ise yüzde 26 ile erik oldu.

242 ÜRÜN İNCELENDİ

İstanbul Ticaret Odası’nın yaptığı incelemelerde 242 ürün ele alındı. 34 ürünün fiyatında düşüş yaşandığı görülürken, 73 ürünün fiyatında artış gözlemlendi. 135 ürünün perakende satış fiyatlarında ise herhangi bir değişim gözlenmedi.

OTEL HARCAMALARI ARTIŞ GÖSTERDİ

Araştırma sonucunda mevsimin yaz olması ve talebin de yoğun olmasına bağlı olarak otel harcamalarında artış gözlemlendi. Dolar ve Euro’nun TL karşısındaki yükselişi de otel harcamalarının artmasını tetikleyen unsurlardan oldu.

Fiyatında yükseliş saptanan ürünlerden bazıları da yabancı sigara markaları oldu. Bunlara ek olarak ısınma bedeli, gıdada yaş ve kuru besinlerin de fiyatında artış yaşandığı belirlendi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal