Ekonomide Alışkanlık

Ekonomide alışkanlık kavramı, temel kavramlarla doğrudan bağlantılıdır. Ekonominin global ve ulusal alandaki döngüsüne uyum sağlanması için iç ve dış ticaret alanlarının oluşturulması, ekonomide denge ve tutarlılık yoluna gidilmesi gerekmektedir.

27.07.2020-09:40 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-09:39) Ekonomide Alışkanlık

Günümüzde uygulanmakta olan ekonomi modeli, döngüsel olarak adlandırılmaktadır. 21. Yüzyılda en ideal ekonomi modeli olarak yer alan döngüsel ekonomi, ekonominin temek kavramlarını, ihtiyaç, üretim, seçim, fayda ve kaynak üzerinden değerlendirirken bunun devlet ve devletler arası alana da yansıması en doğalıdır. Bu nedenle para birimleri üzerinden borsa kurları, dış ve iç ticaret alanları kurulmuş, bu alanlar üzerinden ekonomik çalışmalar yapılmıştır. Ekonomide alışkanlık, ihtiyaç ve üretim üzerinden değerlendirilerek, döngüsel olarak süreğen bir akışa sahip olmuştur. Kullan at modeli olarak da bilinen bu döngüsel ekonomik kullanım alanı, üretim ve tüketim alanındaki incelemelerini yerel ve uluslararası alanda izlemeye başlayarak, tespitler yerine getirmiştir.

Döngüsel Ekonomi Nedir?

21. yüzyılda ekonomi modeli olarak döngüsel ekonomi uygulamasına geçilmiştir. Arz ve talep ilişkisinden çok, kolaylık ve nitelik açısından da hızlı bir döngü oluşması tamamen endüstriyel alanda faydacı bir yaklaşımdır. Döngüsel ekonominin amacı, doğrudan ekonomi modeline oranla tüketim alışkanlığını geri dönüşüm alanına kazandırmayı amaçlamıştır. Burada kullan at politikası, tüketicinin kullandıktan sonra çöp olarak atmayı seçtiği maddeden yeni bir üretim alanının oluşturulması demektir. Bu hem ülkenin ekonomisine hem de çevrenin temizliğine dönük çalışmaları içerdiği için bir kere kullanılan ancak yeniden dönüştürülerek başka bir alanda başka bir ürün olabilen maddelerin de ekonomik istikrarda yerini almasını sağlayacak atılımların olmasına imkan verilmiştir.

Ekonomide Alışkanlık İlkesi

Doğrusal ekonomide, kıtlık ve susuzluk olasılığını büyümektedir. Bunun nedeni dönüştürülmeden kullanılmakta olan maddelerin hem çevreye hem de ekonomiye zarar verici nitelikte olmasından kaynaklanır. Fütüristler tarafından desteklenen döngüsel ekonomi, ekonomide alışkanlık ilkesini dönüştürücü bir alana taşımaktadır. İleriye dönük bir yaklaşım olan bu ekonomik model hem geleceğe hem de günümüze katkı sağlamakta, aynı zamanda doğrudan tüketim amaçlı üretilmemektedir. Amaç burada kullanılan hammaddenin yeniden kullanılacak şekilde tasarlanması ve alışkanlıklarından vazgeçemeyen insanların kullandıkları eşyaları ayrıştırmasıdır. Milli gelir, tasarruf ve çevresel faktörler açısından faydacı bir yaklaşım olan döngüsel ekonomi, gelecekteki dünya için bir tasarıdır.

Global Ekonomide Alışkanlık

Global ekonomik alanda bu döngüsel ekonomi kullanımı oldukça yaygındır. Üretimden tüketime düşünülmüş bir yaklaşım olarak ekonomide alışkanlık ilkesi üzerinden yeni bir yaklaşım oluşturularak, 21. Yüzyılda çevreye ve milli gelire dayalı faydacı bir yaklaşım sergilenmiştir. Mal ve hizmet alanında kullanılmakta olan malzemelerin geri dönüşüm alanına kazandırılması da bu alanda ihtiyaç duyulan materyallerin ekonomiye çok yansımadan kar edici bir şekilde birikebilmesidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal