Ekmekte Zam Tartışması Fırıncılar Federasyonu İle İBB'yi Karşı Karşıya Getirdi

Ekmek fiyatına yönelik tartışmaları değerlendiren Balcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından "İstanbul'un ekmeği İstanbullular için 75 kuruş olmaya devam edecek" paylaşımına da cevap verdi

17.02.2020-15:22 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-15:24) Ekmekte Zam Tartışması Fırıncılar Federasyonu İle İBB'yi Karşı Karşıya Getirdi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, İstanbul'daki ekmek fiyatlarının çevresinde dönen tartışmalara kendi açısından bir ek yaptı.

Federasyon merkezinde düzenlenen basın toplantısında ekmek fiyatına yönelik tartışmaları değerlendiren Balcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından "İstanbul'un ekmeği İstanbullular için 75 kuruş olmaya devam edecek" paylaşımına da cevap verdi:

"Ekmek üstünden siyaset yapmak yanlıştır. Ekmeği 75 kuruşa vermek marifet değil. Ürettiğiniz ürünün kalitesini muhafaza etmek lazım. Siz eğer fabrikanızda fırıncı esnafının kullanmadığı yasak olan katkı maddesi kullanıyorsanız, o verilen hizmetten de hayır gelmez. Vatandaşımızın sağlığı açısından daha sağlıklı olan katkısız ekmeği üretmek gerekir."

Türkiye'de son zamanlarda sıklığı ve şiddeti bir hayli artan depremlerin fırın ruhsatı verilecek işletmelerin değerlendirme noktalarından biri olması gerektiğini vurgulayan Balcı, "2010 yılında bina altına fırın ruhsatı verilmesi yönetmelikle yasaklandı. Başta İstanbul olmak üzere bu yönetmeliğin harfiyen uygulanması gerekiyor. Bina altındaki fırınlar bir nevi saatli bomba. Önceki yıllarda kurulan fırınların kontrol edilmesi gerekir. Dolayısıyla belediyenin asli görevini ihmal etmeden yapmaları lazım. Bugün İstanbul'da sadece fırın demiyorum, merdiven altı gıda üreten ne kadar işletme varsa bir gün dahi çalışmasına müsaade edilmemesi lazım." şeklinde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal