Coronavirüs Bulgaristan Ekonomisini Negatif Etkiledi

Coronavirüs sebebiyle Bulgaristan'ın aldığı ekonomik zarar 1 milyar 750 milyon euroya, işini kaybeden kişilerin sayısı da 83 bine ulaştı.

20.05.2020-13:24 - (Son Güncelleme: 20.05.2020-13:15) Coronavirüs Bulgaristan Ekonomisini Negatif Etkiledi
Coronavirüs sebebiyle Bulgaristan'ın aldığı ekonomik zarar 1 milyar 750 milyon euroya, işini kaybeden kişilerin sayısı da 83 bine ulaştı.

Coronavirüs salgınıyla alakalı alınan tedbirler Avrupa Birliği’nin en yoksul mensubu olan 7 milyonluk Bulgaristan’ın ekonomisini negatif etkiledi.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, 2,5 aylık bu süreçte ülke ekonomisinin aldığı hasarın 1 milyar 750 milyon euroyu aştığını belirtti.

Medyaya yaptığı açıklamada, zararın en fazla kazançların azalmasından dolayı arttığını ifade eden Borisov, “Haziran’ın ortasına doğru kendi başımıza kurtulabilecek miyiz, yoksa yeni kredilere başvurmamız mı gerekecek, belli olacak.” diye konuştu.

Borisov, Parlamentoya sunulan bir yasa tasarısıyla gelecek senenin sonuna kadar lokantalar ve yayınevleri için KDV’nin % 20’den % 9’a indirilmesinin beklendiğini belirtti.

Benzer talepleri olan başka bir takım sektörlerin de olduğuna dikkat çeken Borisov, “Aldığımız salgın önlemlerden dolayı biz bu iki sektörü dolaysız olarak işinden ettik. O yüzden böyle bir istisna yapmayı uygun gördük.” şeklinde konuştu.

Boyko Borisov aynı zamanda, şimdilik yalnızca bahçe ve teras kısımları hizmet vermeye devam eden lokanta, pastane ile öteki eğlence yerlerinin, 1 Haziran'dan itibaren kapalı mekanlarının da hizmet vermeye başlamasını planlandığını belirtti.

Bu arada, Devlet İstihdam Ajansı’nın yayınladığı bir araştırmada coronavirüs pandemisi sebebiyle 13 Mayıs'ta biten iki aylık Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde ülkede neredeyse 83 bin kişi işinden oldu. Bu dönemde ülkede iş bulma kurumlarına kayıt yaptıran 131 bin 534 kişinin 82 bin 876’sı “Coronavirüs” sebebiyle işsiz kaldıklarını bildirdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal