Bursa’da Covid-19’u Öldüren Bir Kumaş Üretildi

Yeni tip Koronavirüsü, yüzde 99,9 oranında öldüren bir kumaş, Bursa'da geliştirildi. Ürün, her alanda kullanılabiliyor.

15.09.2020-09:19 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-09:21) Bursa’da Covid-19’u Öldüren Bir Kumaş Üretildi

Bursa’da, bir tekstil firması Yeni tip Koronavirüs’ü öldüren bir kumaş geliştirdi. Geliştirilen kumaş, labaratuvarda test edildi ve kumaşın, virüsü yüzde 99,9 oranında öldürdüğü tescil edildi.

İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VERMİYOR

Teknik ve fonksiyonel tekstil ürünleri branşında, 15 yıldır çalışmalar yapan, Ebruzen Tekstil’in ürettiği kumaşın, virüsü öldürürken, insan sağlığına zarar vermediği kaydedildi.

GELİŞTİRİLEN KUMAŞIN VİRÜSÜ YÜZDE 99,99 ÖLDÜRÜYOR

Kimyasal uygulanan kumaşın, labaratuvar testlerinde, koronavirüsü, iki saatlik süre içerisinde, yüzde 99,99 oranında yok ettiği kanıtlandı.

Kumaşın, nevresimden, maske ve eldivene kadar her alanda kullanıldığı kaydedildi. Firmanın Yöneticisi Ömer Tunçer, tam kapasite çalıştıkları halde siparişlere yetişemediklerini belirterek, “Türkiye’de, ilk kez yeni tip koronavirüsü öldüren bir kumaş geliştirmeyi başardık.

Virüslü yaşamda, antiviral ve antibakreriyele ihtiyaç olduğunu gördük ve antiviral alana odaklandık. Ürünlerimizi dünyada test edecek bir merkez bulamadık.

ANTİVİRAL KUMAŞ VİRÜSLE MÜCADELEDE ZEMİN KAZANDIRACAK

Bunun üzerine Türkiye’de akademisyenlerin yönlendirdiği, akredite bir test merkezinde kumaşlarımızı test ettirdik. Yapılan testte, ürettiğimiz kumaşın, yeni tip koronavirüsü yüzde 99,99 oranında yok ettiği tescil edildi’ dedi.

Antiviral kumaşın, virüsle mücadelede, Türkiye’ye ciddi bir zemin kazandıracağı belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal