Borel’e Yurt Dışından Yoğun Talep: 4 Milyon Adet Satıldı

Piyasaya çıktığı ilk günden itibaren vatandaşın yoğun ilgisini gören borlu el dezenfektanı BOREL’in 100 ml’lik şişesinin satış rakamı 4 milyon adete ulaşırken, BOREL’e yurt dışından da yoğun talep olduğu öğrenildi.

23.05.2020-10:48 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-10:47) Borel’e Yurt Dışından Yoğun Talep: 4 Milyon Adet Satıldı
Piyasaya çıktığı ilk günden itibaren vatandaşın yoğun ilgisini gören borlu el dezenfektanı BOREL’in 100 ml’lik şişesinin satış rakamı 4 milyon adete ulaşırken, BOREL’e yurt dışından da yoğun talep olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının peşinden coronavirüs salgınıylamücadele kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in 15 Nisan'da kamuoyuna tanıttığı BOREL, Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında da yoğun ilgi topluyor. Türkiye’nin boru katma değere dönüştürmek için ürettiği ve kısa zamanda Türk halkının en fazla tercih ettiği ürünlerden biri olan BOREL’e yurt dışından da önemli bir talep olduğu öğrenildi. Bilahassa Avrupa Birliği bünyesinde olan ülkeler ile İngiltere, ABD ve Ortadoğu ülkelerinden yoğun alan gören BOREL’in gelen bu talep doğrultusunda ihracatıyla alakalı çalışmalara başlandığı bildirildi. Bu kapsamda öncelikli olarak Almanya başta olmak üzere, İngiltere, Fransa, Hollanda ve öteki Avrupa ülkeleri hedef ihracat pazarları olarak seçildi. İkinci aşamada ise ürünün ABD ve Ortadoğu ülkelerine ihracatı hedefleniyor.

4 MİLYON ADET SATILDI

Vatandaşlar BOREL’i ağırlıklı olarak ulusal ve yerel zincir marketlerden satın alırken, Türkiye’nin milli e-ticaret sitesi epttavm.com başta olmak üzere farklı platformlarda internetten de BOREL’in satışı yapılıyor. İlk olarak pazara çıkarılan 100 ml’lik borellerden bugüne dek 4 milyon tane satılırken, buna ek olarak insan trafiğinin yoğun olduğu noktalarda da gereken hijyeni sağlamak için 1 ve 5 litrelik BOREL’ler satışa çıkarıldı. Büyük boy ürünlerin de kısa zaman önce satışa çıkarılmasına rağmen oldukça ilgi gördüğü ve şimdiye kadar büyük boy ürünlerden hemeh hemen 100 bin litre ürün satışı yapıldığı öğrenildi.

ETİL ALKOL ORANI % 70’İN ÜZERİNDE

BOREL el dezenfektanı; etil alkol, bor ürünleri, gliserin, aloe vera, çay ağacı ve lavanta benzeri esansiyel yağlardan oluşurken, BOREL coronavirüse karşı da etkili bir ürün.

Dünya Sağlık Örgütü, % 65 üstü etil alkol ile öteki yardımcı maddeleri içeren dezenfektanların coronavirüse karşı kullanılabileceğini bildirirken, BOREL’deki etil alkol oranının % 70’in üzerinde olduğu biliniyor. Ayrıca etil alkol ve borun bakterilere ve bir takım virüslere karşı etkisini gösteren pek çok bilimsel çalışma yapılırken, BOREL’in içeriğinde olan çay ağacı yağının da antiviral etkisi mevcut.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal