Edinburg Seyahat Rehberi

Her sene milyonlarca turistin uğrak noktası olan İskoçya’nın başkenti Edinburg Avrupa’nın en eşsiz şehirlerinden biridir. Peki Edinburg’da gezilecek yerler neresi? İşte detaylar…

16.06.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-16:57) Edinburg Seyahat Rehberi

Her yıl iki milyondan fazla turistin ziyaret ettiği İskoçya'nın başkenti olan Edinburg, Avrupa'nın en eşsiz ve unutulmaz şehirlerinden biridir. Arnavut kaldırımlı geçitlerle nadir bir çekiciliğe sahiptir. Edinburgh, korkunç olayların yaşandığı karanlık köşeleri, görkemli binaları ve bahçeleri, sayısız büyüleyici müzeleri ve bahçeleri ile ünlüdür. Yukarıda belirtilenlerin hepsi turistler için bu şehri favori yapıyor ve bu şehrin büyüleyici güzelliklerini kısıtlı zamanda yaşayabilmek ve doğru planlama yapabilmek için ziyaret öncesinde mutlaka bir Edinburg Seyahat Rehberi ihtiyacı vardır. Bu rehber Edinburgh ziyaretini en verimli kılmak için oldukça pratik bilgiler içeriyor.

Genel Bilgiler

Edinburgh, İskoçya'da “Eski Dumanlı” anlamına gelen “Auld Reekie” olarak bilinir. Bunun nedeni, şehrin geçmişte sahip olduğu tüm duman ve bacaların kent üzerinde duman oluşturmasıdır. Edinburgh'da hava normalde yağışlı ve rüzgarlı olmakla birlikte, rahatsız edici olmaktan çok acı hava, şehre ekstra bir cazibe katarak gizemli ve kasvetli bir atmosfer yaratır.

Edinburgh sayısız hayalet hikayesinin yanı sıra ziyaretçilerine ve yerlilerine, çoğu ücretsiz olan müzeler de dahil olmak üzere çok çeşitli cazibe merkezleri sunmaktadır. Turistler ayrıca bir viski damıtım tesisini ziyaret edebilir ve Scotch Whisky Experience’de İskoçya'nın ulusal içeceğinin nasıl yapıldığını öğrenebilir veya People’s Story Museum’de Orta Çağ boyunca nasıl yaşadığını keşfedebilir veya Surgeon’s Hall Museums’da tıbbın evrimini keşfedebilir.

Yaklaşık bin yıldır İskoçya'nın siyasi ve kültürel başkenti olarak hizmet veren şehirde geçmişin canlı kalıntıları hala var. Orta çağ Eski Kenti'nin dağlık ve Arnavut kaldırımlı sokakları hem samimi hem de büyük olan 18. yüzyıl Yeni Kent'in modern mağazaları, Gürcü mimarisi ve hoş meydanlarla tezat oluşturuyor. Volkanik crags ve büyüleyici dar şeritlerden ("kapanır" olarak adlandırılır) Edinburgh Kalesi'nin dev taş kalıntılarına kadar, şehir kesinlikle eski bir kaliteye sahiptir. Bugün hala gelişiyor, heyecan verici bir destansı merkez olarak ortaya çıkan Kuzey Denizi'nin ünlü Firth of Forth'daki bir zamanlar liman olan Leith gibi yeni canlı mahalleler sayesinde.

Edinburgh'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Şehir genellikle İskoçya turları için bir başlangıç noktası olmakla birlikte bu Edinburg Seyahat Rehberi sadece şehrin kendisi üzerinde yoğunlaşmaktadır.

• İskoçya Ulusal Müzesi

• İskoç Parlamentosu

• Kraliyet Mil

• Prensesler Sokağı

• İskoç Ulusal Portre Galerisi

• Georgian Evi

• Yazarlar Müzesi

• Kraliyet Botanik Bahçesi

• Britanya

Edinburgh'e Ne Zaman Gidilir

Mevsim ne olursa olsun biraz yağmur ve rüzgâr olur ve bu sorun teşkil etmez. Yazın zirvesinde bile, ortalama sıcaklıklar düşük kalır, buna rağmen kışın nadiren acı soğuk olur. Şehrin en büyük iki etkinliği olan Fringe Festivali ve Askeri Dövme ağustos ayında gerçekleşir. Bu Edinburg Seyahat Rehberi şehre her mevsim gidilebileceğini önermektedir.

Edinburgh'ta Mutlaka Yapılması Gerekenler

• 16.yüzyıl’dan kalma Holyroodhouse sarayında Banquet salonu, taht odası ve İskoç Kraliçesi Mary Queen'in eski yatak odası da dahil olmak üzere bir tur atmak

• Kraliyet ailesinin ve stil uzmanlarının alışveriş yaptığı Yvette Jelfs'den kişiye özel tasarım şapka sipariş etmek

• 1842'den beri nadir kalitedeki likörleri şişelemekle uğraşan Cadenhead’in Whiskey Shop'undan eskitilmiş bir şişe viski satın almak

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal