E Devlet Korona Yardım

E devlet korona yardım konusunda başvuruları kabul etmeye devam ediyor. Salgının vatandaş üzerinde etkilerinin ne olduğu ile alakalı gerekli olan tüm verileri sizin için derledik. Bu alanda dikkat edilmesi gereken salgın gelişmelerini, ticari yansımaları ve ekonomik sistemi sizin için inceledik. İşte detaylar..

09.06.2020-16:27 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:24) E Devlet Korona Yardım

Korona Yardım Başvuruları Nasıl Yapılıyor?

E devlet korona yardım ile alakalı incelemeler yapıldığı zaman TV kimlik no ve şifrenizi girdikten hemen sonra E-devlet ana sayfasında direkt olarak yardımlar ile alakalı bir ara yüz çıkacaktır. Bu ara yüzde yer alan adımları takip ederek e-devlet aracılığı ile başvurularınızı eksiksiz bir biçimde tamamlama imkanını da elde edebilirsiniz.

E-devlet ile alakalı dikkate alınması gereken hususların başında gelen bir diğer detay da kesinlikle temas olmadan başvuruların tamamlanmasıdır. Yardım için salgının ilk zamanlarında uzun kuyrukların oluştuğu görüldükten sonra bu noktada gerekli olan tüm detayların eksiksiz bir biçimde tamamlandığının belirtilmesi gerekiyor. Online biçimde başvuruların tamamlanması ile beraber kişilerin durumları değerlendirilecektir.

Yardım Ücreti Ne Kadardır?

E devlet korona yardım ile alakalı en çok yöneltilen soruların başında kesinlikle yardımın miktarı geliyor. Yardım miktarı 1000 TL olarak belirlenmiştir. Bu 1000 TL değerindeki yardım süreç içerisinde 2 kereye mahsus olarak sunulur.

  • Yardım ücreti ile alakalı inceleme yapıldığı zaman kişilerin dikkate alması gereken hususların başında kesinlikle durumlarını belgelemeleri gelmektedir.
  • Mağduriyetlerini e-devlet üzerinden aldıkları belgeler ile resmi bir biçimde ibraz eden kişilerin zaman kaybetmeden yardımlarının hesaplarına aktarılması için uygun alt yapı oluşturulacaktır.
  • Yardım ücretinin hesaba yatırılma sürecinde kademeli bir adım benimsenecektir. Bu miktarı çekmek için uzun kuyrukların oluşmaması adına da PTT şubeleri açık tutulmaktadır. Ayrıca PTT şubelerinin kapısına belirli sosyal mesafe uyarıları da yerleştirilmiştir. İnsanların birbirine 1.5 metreden fazla yaklaşmaması için uygun alt yapı oluşturulmuştur.

Bu detaylar incelendiği zaman hak eden kişilerin haklarının suiistimal edilmemesi için gerekli olan tüm adımların sorunsuz şekilde atıldığı görülmektedir. Yardım ücretlerinin PTT üzerinden hesaplara yatırılacağı ve kimlik kartı ile gerekli olan para çekme adımını da kolaylıkla tamamlayacağınız görülüyor.

Gıda Kolisi Dağıtılıyor Mu?

Sadece nakit yardım ile sınırlı kalınmayarak bunun yanı sıra gıda kolisi dağıtım adımının da sorunsuz şekilde yapıldığı görülüyor. Ayrıca çocukların internet üzerinden eğitimlerini alabilmeleri ve bu konuda sorun yaşamamaları adına ücretsiz hediye internet paketleri de online olarak hatlara tanımlanıyor. Her bakımdan dar gelirli vatandaşın durumu düzeltilmeye çalışsa da işini kaybeden kişilerin pandemi sürecinden net olarak nasıl etkileneceği henüz bilinmiyor.

Uzmanların bu konudaki net tablonun ancak bir ay kadar sonra ortaya çıkacağını belirttiği de bilinmelidir. İşsizlik oranlarında nasıl değişim olacağı ise asıl muamma!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal