Covid-19'un Psikolojik Etkileri

Covid-19'un psikolojik etkileri de en az fiziksel etkileri kadar bariz! Sizin için toplumda meydana gelen sosyolojik ve psikolojik değişiklikleri ve sorunları inceledik’ haberimize göz atarak siz de bu konu ile alakalı oldukça net bir biçimde fikir sahibi olabilirsiniz.

09.06.2020-16:03 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-15:59) Covid-19'un Psikolojik Etkileri

Psikolojik Olarak Yaşanan Sorunlar Nelerdir?

Covid-19'un psikolojik etkileri kapsamında salgın ile her kişinin aynı seviyede ve güçte mücadele edilmediğinin de farkına varmalısınız. Ayrıca bu ruhsal çalkantıların toplumun büyük bölümünde gözlendiğini de belirtmeliyiz. Her nedense dünyada da toplumumuzda da psikolojik rahatsızlıklar fizyolojik rahatsızlıklar kadar önemsenmiyor. Hatta psikolojik rahatsızlıklar için tedavi alan kişiler ile alakalı oluşan olumsuz söylemler ülkemizde yeni yeni kırılmaya başladı!

  • Psikolojik olarak en sık yaşanan sorun kaygı bozukluğu olmuştur. Bu sorunu tetikleyen durum ise belirsizliktir. Yaşanan belirsizliklerin direkt olarak hayatınızda sorunları da beraberinde getirdiği ve bu durumu kontrol alma ihtiyacı hissetmeniz oldukça normal.
  • Ayrıca mükemmeliyetçi olan ve kontrol konusunda takıntılı olan kişilerin salgın döneminden diğer kişilere göre daha çok etkilendiği fark ediliyor.
  • Sorun çıkaran biri diğer durum da terapilerin biri süreliğine de olsa askıya alınmasıdır. Yüz yüze terapilerin psikiyatrik gelişim için her insan adına oldukça önemli olduğu da yeniden görülüyor ve fark ediliyor.

Bu hususlara bakıldığı zaman hem yeni problemlerin çıktığını hem de var olan problemlerin nüks ettiğini sizi de görebilirsiniz. Bu sıkıntıların ortadan kaldırılması için normalleşme sürecinde tedirginlikleri bir kenara bırakarak gerekli önlemleri alarak yavaş yavaş hayata karışmaktır. Hayata karışmadan bu alanda net bir düzelme beklemek ve hayata net şekilde entegre olmak maalesef ki mümkün olmayacaktır!

Verimli Olmak Zorunda Değilsiniz!

Covid-19'un psikolojik etkileri kapsamında kişilerin kendi hayatlarını farklı kişilerin hayatları ile kıyaslamaları da büyük sorunlara neden olmuştur. Özellikle verimli olmak ve salgın döneminde evde bulunduğunuz dönemi çok daha verimli geçirmek gibi bir algıya kapılmanız sizin için çok da mantıklı olmayacaktır

Salgının dünyada kaç defa meydana geldiği ve daha öncesinde hiç bu şekilde evde kalmanız gerekip gerekmediğiniz analiz edin! Bu sıra dışı olayda evde bulunulan zamanı tam bir verimlilik maratonu haline getirmenin çok da mantıklı olmadığını bilmelisiniz. Sosyal medyada yansıtılan durumların büyük bir çoğunluğunun sanal gerçeklik olduğunu bilmelisiniz. Sosyal medyada yansıtılan durumlar ile kişilerin gerçek hayatta sahip oldukları koşulların her zaman aynı olmayacağı dile getirilmelidir.

Meditasyona Önem Verin!

Hayatınızda yeni bir pencere açmak ve sıkıntılardan olabildiğince kurtulabilmek için meditasyona önem vermeniz gerekiyor. Meditasyon derin bir nefes almanızı sağlayacak olan en temel yardımcı unsurlardan bir tanesidir. Bunun için ayrıca tasarlanmış olan uygulamalara IOS ya da Android işletim sistemi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Zor durumda kaldığınızı hissederseniz psikolojik destek hattını da arayabilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal