Covid-19 Ücretsiz İzin Sgk

Covid-19 kapsamında ücretsiz izin alınabilir mi? Bu izin aşamasında hangi adımlar dikkate alınmalıdır? İşte haberin detayları...

09.06.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:08) Covid-19 Ücretsiz İzin Sgk

Covid-19 ücretsiz izin Sgk kapsamında incelemeler yaptık ve hangi adımların dikkate alınması gerektiği ile alakalı derleme gerçekleştirdik. Uzmanların yorumlarından ücretsiz izin ile alakalı tüm detaylara kadar haberimiz üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Ücretsiz İzin Kimlere Veriliyor?

Covid-19 ücretsiz izin Sgk kapsamında inceleme yapıldığı zaman temelde şu hususların farkında olmalısınız;

  • Ücretsiz izin süreci işletmelerin salgın döneminde kapanma adımının sonrasında uyguladıkları en yaygın tedbirlerden bir tanesidir.
  • Ücretsiz izin sürecinde kişilerin sigortalarının yatırılıp yatırılmayacağı da merak ediliyor.
  • Tabi ki ücret ödenmese dahi sigorta ücreti yatırılacaktır. Bu kontrol adımlarını e-devlet üzerinden sorunsuz şekilde yapabilirsiniz.
  • Başvurularda bir sorun meydana gelmemesi ve temas ortaya çıkmaması için tüm adımlar online tamamlanıyor.

Ücretsiz izin verme durumunu sadece işçi çıkarma yasağına kadar biri maske olarak kullanan işletmeler de bulunuyor. Salgın sebebi ile işçi çıkarma yasağının getirilmesi ile vatandaşın haklarının korunması hedeflenmiştir. Fakat yasağın kalkması ile beraber ücretsiz izne çıkan kişilerin işlerinden ayrılmak zorunda kalacakları da dile getirilmelidir.

Kronik Rahatsızlığı Olan Kişiler Nasıl Bir Yol İzleyecek?

Bu konuda kamu görevlilerinin özel sektör çalışanlarına göre çok daha iyi durumda olduğunun da belirtilmesi gerekiyor. Kamu görevlileri ile alakalı olarak dikkate alınması gereken gelişmelerden bazıları;

  • Kronik rahatsızlığı olan kişilerin özellikle dikkate alması gereken temel hak işe gelmemeleridir. Kronik rahatsızlığı olan kişilerin bu durumu belgeler ile belirtilen zaman aralıklarında dile getirilmesinin hemen sonrasında ücretli izne çıkmasına izin verilmiştir.
  • Tansiyon, kronik böbrek yetmezliği, ciğer sorunları, solunum yolu sorunları ve diyabet gibi hastalıklara sahip olan kişilerin salgın döneminde çok daha net bir biçimde tehdit altında olduğu görülüyor.
  • Çalışanların göreve gelerek riske atılmamsı için raporlarını getiren kişilerin belirli bir süre salgının tehlike olmasından çıkana kadar işlerine ara vermelerine izin verilmiştir. 1 Haziran sonrasında da sahip olunan hastalığın kademesine göre nasıl bir yol izleneceği kararlaştırılacaktır.
  • Durumu kritik olan kişilerin özellikle salgının tam manası ile ortadan kalkmasına kadar işlerine dönmeyecekleri tahmin ediliyor.

Aynı hakların özel sektörde verilmediği hatta bu işçi çıkarma yasağının kalkmasının sonrasında büyük bir işçi kıyımının meydana geleceği de belirtilmelidir.

İşsizlik Oranı Hakkında İnceleme

Covid-19 ücretsiz izin Sgk kapsamında araştırma yapıldığı zaman durumun sadece ülkemizde değil tüm dünyada bu şekilde panik yaratacak derece olduğu fark ediliyor. Kişilerin en kısa süre içerisinde ekonominin toparlanması için salgın bitmeden normalleşme sürecini başlattıkları görülüyor.

Hatta bu önlemleri hiç almayan ve direkt olarak sürü bağışıklığının meydana gelmesi için çaba sarf eden ülkeler de yer alıyor. Bunların başında ABD geliyor. Kendi yönetim şekillerinden kaynaklanan durumlar sebebi ile herhangi bir yasak ya da kısıtlama uygulanmasının merkezi bir yönetim üzerinden yapılması çok da mümkün olmayacaktır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal