E-Devlet adıma şirket açılmış mı? Adıma şirket açılmasını ve kurulmasını engelleme işlemleri

E-Devlet sistemi üzerinden kendi adınıza bir şirketin açılıp açılmadığını kolaylıkla takip edebiliyorsunuz. Aynı zamanda açılmış olsa bile bunun engelleme işlemlerini de yine sistem üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Peki, E-Devlet adıma şirket açılmış mı? İşte adınıza şirket açılmasını ve kurulmasını engelleme işlemleri..

13.05.2022-01:21 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-01:21) E-Devlet adıma şirket açılmış mı? Adıma şirket açılmasını ve kurulmasını engelleme işlemleri

Türkiye genelinde 4 ay içinde yaklaşık olarak 4,5 milyon kişi tarafında kullanılan ‘adıma şirket açılmasın’ hizmeti e-Devlet sisteminden kolaylıkla erişim sağlanabilen işlemlerden birisidir. Kişilerin izinleri olmadan adlarına herhangi bir şirket kurulup kurulmadığını merak eden vatandaşlar, sisteme giriş yaparak kontrollerini yaparak gerekli engelleme işlemlerini de gerçekleştirebiliyorlar.

E-Devlet isteminde dolandırıcıların önüne geçebilmek adında hizmete açılan işlemde, kontrollerin sağlandığı gibi gerekli önlemler de alınabiliyor. Vatandaşlar, kendi izinleri olmadan adlarına şirket açılıp açılmadığını anlamak için de e-Devlet adıma şirket açılmış mı? sorgulamasını yapıyorlar.

Adıma şirket açılmasını ve kurulmasını engelleme işlemleri

Adıma şirket açılmasını ve kurulmasını engelleme işlemleri

E-Devlet sistemine giriş yapılmasının ardında adınıza şirket açılıp açılmadığı yönündeki işlemler bir kaç adında gerçekleştiriliyor. İlk olarak e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra 'Yeni Başvuru' tonuna tıklamanız gerekiyor. Daha sonra kısıtlama getirmek istediğiniz "ortak ya da yetkili" seçeneklerinden birini seçerek son adıma geçebilirsiniz. Bu durumda her ikisini işaretleyin. Ticaret sicili işlemleri içinde sizin kişisel kimlik bilgilerinizi alarak adınıza şirket veya işletmeye ortak biri olarak kayıt yapılma işlemini engelleyebilirsiniz.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal