Zoom, Facebook ve YouTube’dan Leyla Halid'e Sansür

Seminerlerinde İsrail’in Filistin’e yaptığı zulme ışık tutan Leyla Halid’in gerçekleştireceği çevrimiçi seminer, Zoom, Facebook ve YouTube tarafından sansüre uğradı.

25.09.2020-15:54 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-15:54) Zoom, Facebook ve YouTube’dan Leyla Halid'e Sansür

Üç büyük teknoloji ve sosyal medya devi, Filistin Halk Kurtuluş Örgütü’nün bir üyesi olan Leyla Halid isimli aktivistin çevrimiçi olarak gerçekleştireceği semineri iptal etti. San Francisco Eyalet Üniversitesi’nden yayınlanacak olan seminerin iptal olmasının sebebi olarak Halid’in 1969 ve 1970’de iki uçağın kaçırılmasına yardım ettiği iddiası gösterildi.

İSRAİL LOBİSİNDEN BASKI

Çevrimiçi olarak gerçekleşecek olan seminerin iptal olmasında, Yahudi ve İsrail yanlısı bir Amerikan topluluğu olan Lawfare Project başta olmak üzere birçok İsrail ve Yahudi lobi gruplarının baskısı etkili oldu. Amerika Birleşik Devletleri, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’ni sözde terörist bir organizasyon olarak kabul ettiği için Zoom’un Leyla Halid’in seminerini yayınlaması, sözde teröristlere destek olmak olarak afişe edildi.

LAYLA HALİD KİMDİR?

İsrail zulmüne karşı Filistin mücadelesinin bir sembolü olan Leyla Halid, dünya çapında düzenlediği seminerler ile İsrail zulmüne ışık tutuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal