Yunanistan'ın Ölüme Terk Ettiği Göçmenler Türk Ekipler Tarafından Kurtarıldı

Aydın'ın Kuşadası bölgesinde botun su alması sonucu zor durumda kalan 46 düzensiz göçmenin kurtarıldığı olayda kızını kaybeden Iraklı Muhammed Fadıl, Yunan bahriyeleri hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

16.01.2019-10:21 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-10:17) Yunanistan'ın Ölüme Terk Ettiği Göçmenler Türk Ekipler Tarafından Kurtarıldı

Aydın'ın Kuşadası bölgesinde botun su alması sonucu zor durumda kalan 46 düzensiz göçmenin kurtarıldığı olayda kızını kaybeden Iraklı Muhammed Fadıl, "Yunan bahriyeliler yanımıza geldi. Çok fazla dalga vardı. Sandık ki bizi kurtarmaya geldi. Bize motoru kapatmamızı söyledi. Botumuza bir ip bağladılar. Bizi kendi botlarıyla birlikte döndürmeye başladılar. İnsanlık dışı bir şey. Bizi öldürmeye kalktılar." sözlerini aktardı.

AA'nın haberine göre, Muhammed Fadıl, Kuşadası'nda yaklaşık 5 mil açıkta bulunan düzensiz göçmen botunun su alması neticesinde kızı Zeynep'i kaybetti. Kuşadası Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolü yapılan Fadıl, Yunan bahriyeleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fadıl, Irak'tan İzmir'e geçen hafta ulaştıklarını, buradan iletişime geçtikleri kişinin kendilerini sahile bıraktığını belirtti.

Denize açıldıklarını ve bir süre gittikten sonra Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait olduğunu anladıkları bir botun kendilerini durdurduğunu aktaran Fadıl, "Yunan bahriyeliler yanımıza geldi. Çok fazla dalga vardı. Biz sandık ki bizi kurtarmaya geldi. Bize motoru kapatmamızı söyledi. Botumuza bir ip bağladılar. Bizi kendi botlarıyla birlikte döndürmeye başladılar. Şapkalı 2 kişi vardı. Rica ettik, yalvardık ama dinlemediler. İnsanlık dışı bir şey. Bizi öldürmeye kalktılar." yorumlarını öne sürdü.

"Yapmayın çocuklar var dedik ama dinlemediler. Bir müddet sonra bizi bırakıp gittiler. Çok fazla dalga olduğu için botun içine su girdi. Ben iki çocuğumu kurtardım ama diğerini kurtaramadım. Sonra Türk Sahil Güvenlik ekipleri ve bizi kurtardı. Allah onlardan razı olsun." şeklinde konuşmasına devam eden Fadıl Yunan askerlerinin kendilerini ölüme terk ettiği noktada Türk güvenlik ekiplerinin yardıma yetiştiğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal