Yunanistan Kendi Kendisini Yalanladı

Yunan yönetimi, finansal kiralama yolu ile (leasing) Fransa’dan 2 adet FREMM tipi firkateyn alınması meselesinde kendisi söylediği sözü yaptıkları açıklama ile yalanladı.

24.04.2018-19:02 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-18:59) Yunanistan Kendi Kendisini Yalanladı

Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Fotis Kuvelis, geçen hafta bir televizyon programında, iki fırkateynin leasing için Başbakan Aleksis Çipras ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında anlaşma varıldığını ve mevzu bahis savaş gemilerinin yaz döneminde Yunan Deniz Kuvvetleri’ne teslim edileceğini söylemişti. Kuvelis, 2 firkateynin silahları ile beraber leasing edileceğini açıklamıştı.

YUNANİSTAN İLE BİR ANLAŞMAMIZ YOK

Ancak, Franız medyasında yapılan haberlere göre, Yunanistan’da kafaları karıştırdı. Haber sitesi ‘La Tribune’, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly’nin, Atina’ya kiralayacak firkateynleri bulunmadığını ve herhangi bir anlaşma da yapılmadığını söylediğini yazdı.

Bunun ardından Yunanistan ana muhalefet partisi olan Yeni Demokrasi, Çipras’a “Fırkateynler geliyor mu, gelmiyor mu, açıklayın” diye soru yöneltti. Hükümet Sözcüsü Dimitri Canakoupols da bu soruya karşılık, “Çeşitli projeler var inceliyoruz. Anlaşma olursa açıklayacağız” cevabını verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal