Başbakan Binali Yıldırım: AKPM Kendi İşine Baksa İyi Olur, Seçimi Türkiye Yapacak

Başbakan Binali Yıldırım, AKPM'nin Türkiye'deki erken seçimin ertelenmesi isteğiyle ilişkili olarak, "AKPM kendi işine baksa iyi olur. Seçimi Türkiye yapacak" ifadelerinde bulundu.

24.04.2018-17:49 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-17:49) Başbakan Binali Yıldırım: AKPM Kendi İşine Baksa İyi Olur, Seçimi Türkiye Yapacak

Başbakan Binali Yıldırım, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Binali Yıldırım'ın açıklamalarında şunları söyledi: "Karşılıklı yatırımlar konusunda müspet adımlar atıyoruz. Hızlı tren, bankacılık gibi alanlarda önemli yatırımlar var. Türkiye’de 600'ün üzerinde İspanyol şirketi var. Terörle mücadele hususunda İspanya ile Türkiye'nin benzer deneyimlere sahip olduğunu belirmek isterim. Türkiye 2016 15 Temmuz'unda darbe teşebbüsüyle yüz yüze geldi. Bunun sorumlusu darbeci FETÖ, terör örgütüdür. Buna yönelik İspanya'nın ülkemize verdiği desteki hatırımızda. Sayın Başbakan'la İspanya'da da bu terör örgütünün çalışmalarının izlenmesi konusunda düşüncelerimizi paylaştık. Katalonya meselesinde Türkiye'nin görüşü nettir, toprak bütünlüğü esastır. Bölgesel konuları da görüştük. Suriye'de devam eden iç savaş ve yaşanan mağduriyetler büyük bir insanlık problemidir. Türkiye Suriye'de ortaya koyduğu çalışmayla şunu da yapıyor; Avrupa'nın göçten güvenli olmasına da katkı sağlıyor. Türkiye NATO sınırlarını koruma görevini de gerçekleştiriyor. İkili ilişkileri daha ileriye taşıma şansı bulacağız."

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) Türkiye'deki erken seçimin ertelenmesi isteğine yönelik soruyu cevaplayan Binali Yıldırım, "AKPM kendi işine baksa iyi olur. Seçimi Türkiye yapacak" şeklinde konuştu.

Muhabirlerin sorularını cevaplyan Rajoy, Patriot hava savunma sistemiyle ilgili bir soruya "2018 sonuna kadar bu uzatma yapılmıştır" cevabını verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal