Vietnam'da Şimdiye Kadar Coronavirüsten Ölen Olmadı

97 milyon nüfusu olan Vietnam'da şimdiye kadar coronavirüsten ölen olmadı. Çin'in komşusu olan ülkede şimdiye kadar 328 coronavirüs vakası tespit edildi.

01.06.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-17:40) Vietnam'da Şimdiye Kadar Coronavirüsten Ölen Olmadı

97 milyon nüfusa sahip olan Çin'in komşusu Vietnam'da resmi verilere göre, şimdiye kadar coronavirüsten ölen olmadı. Yaklaşık 6 aylık süreçte ise sadece 328 coronavirüs vakası tespit edildi. 

Ülkenin sağlık sisteminin az gelişmesine rağmen 40 günden fazladır yeni bir vaka bildirilmedi. Ülke çapında karantina süresi 3 hafta sürerken, nisan ayından sonra sosyal mesafe kuralları da kaldırıldı. İşletme ve okullar yeniden açılırken, ülkede hayat salgın öncesine dönmeye başladı.

"ÖLÜM OLMADIĞINI GÖZLERİMLE GÖRDÜM"

Ho Chi Minh Şehrindeki Oxford Üniversitesi Klinik Araştırma Birimi'ni de yöneten Guy Thwaites, konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulundu ve "Her gün koğuşlara gidiyorum, vakaları biliyorum, ölüm olmadığını gözlerimle gördüm. Eğer bildirilmemiş bir vaka veya kontrolsüz topluluk bulaşması bunu çok rahat anlayabilirdik. Ancak bu hiç olmadı." ifadelerini kullandı.

"ERKEN HAREKETE GEÇMEYE KARAR VERDİK"

Hükümetin erkenden aldığı katı önlemler, titiz temas takibi, karantina ve etkili kamu iletişimi, Vietnam'daki başarıda en önemli etmen olarak gösterildi. Ülkede ilk vaka 23 Ocak'ta görülürken, Vietnam bu tarihten haftalar önce hazırlık yapamaya başladı. Vietnam Ulusal Enfeksiyon Kontrol Departmanı Başkan Yardımcısı Pham Quang Thai, "Sadece DSÖ'nün açıklamasını beklemiyorduk. Dışarıdan ve içeriden topladığımız verileri inceleyerek erken harekete geçmeye karar verdik." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal