Venezüella'dan FETO Okullarına Karşı Adım

Venezüella, Cuma günü Türkiye'nin 2016'daki darbenin ardındaki terörist grup olan Fetullah Terör Örgütü'ne (FETO) bağlı iki okulu Türk eğitim kurumuna bağladı.

30.11.2018-17:22 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-17:16) Venezüella'dan FETO Okullarına Karşı Adım

Venezüella, Cuma günü Türkiye'nin 2016'daki darbenin ardındaki terörist grup olan Fetullah Terör Örgütü'ne (FETO) bağlı iki okulu Türk eğitim kurumuna bağladı. Yazılı bir açıklamada, Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Venezüella eğitim bakanı, Caracas Türk temsilcisi ve vakıf yöneticisi arasında bir anlaşmanın imzalandığını söyledi. Anlaşmayı iki ülkenin "büyük başarısı" olarak nitelendiren Büyükelçi Şevket Mütevellioğlu, Maarif'in "doğru ve kaliteli" eğitimiyle hem Venezuela hem de Latin Amerika'nın geri kalanı için örnek olduğunu söyledi.

Venezüella hükümetine yaptıklarından ötürü teşekkür eden vakfın yönetim sorumlusu Nedim Kaya, Maarif Vakfı'nın dünya çapında 32 ülkede 170'den fazla okula sahip olduğunu söyledi." Diğer tüm ülkelerde olduğu gibi, Venezüella'daki okullarımız eğitimde kalite prensibi ile hareket edecek" dedi. Türkiye, FETO'ya bağlı yurtdışı okulların yönetimini devralmak için 2016 yılında Maarif Vakfı'nı kurmuştur. Vakıf ayrıca yurt dışında okullar ve eğitim merkezleri kurmaktadır.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal