G-20 Zirvesi Krizler Eşliğinde Başlıyor

Dünyanın en büyük 20 ekonomisini bir araya toplayan zirvenin gündeminde kalkınma, altyapı ve yatırım meselelerinden çok, Kaşıkçı olayı, Ukrayna krizi, Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşının vurgulanması bekleniyor.

30.11.2018-16:37 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-16:32) G-20 Zirvesi Krizler Eşliğinde Başlıyor

Dünyanın en büyük 20 ekonomisini bir araya toplayan zirvenin gündeminde kalkınma, altyapı ve yatırım meselelerinden çok, Kaşıkçı olayı, Ukrayna krizi, Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşının vurgulanması bekleniyor. Güney Amerika ülkesi Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te gerçekleşen G20 Zirvesi'nin gündeminde ekonomiden çok siyasi konuların ele alınması bekleniyor.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda katledilmesi, Rusya'nın Karadeniz'de Ukrayna savaş gemilerine el koyması sonucu meydana gelen gerginlik ve Çin - ABD arasındaki ticaret kapışmasının zirve boyunca liderler arasında yapılacak görüşmelere damga vuracak gibi görünüyor.

Kaşıkçı olayı ve Suudi Prens Bin Selman
Kaşıkçı'nın katledilmesiyle alakalı sorular, cinayette rolünün olup olmadığı araştırılan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın zirveye katılmasıyla tekrardan gündemde öne çıkacak gibi. Zirvenin ev sahibi Arjantin'in Devlet Başkanı Mauricio Macri, konunun hem ikili görüşmeler hem de toplu görüşmelerde masada yatırılacağını belirtti.

Türkiye’nin Prens’e Karşı Tutumu
Türkiye'nin Prens'e karşı tavrının merak konusu olacağını vurgulayan Avrasya Grubu adlı fikir kuruluşunun Küresel Makro Siyaset Direktörü Willis Sparks, "Türkiye'nin bu meselede oynadığı rol ve katliamın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda işlenmesi göz önünde tutulduğunda toplantının ilginç geçeceği belli. Liderlerin Veliaht Prens'e nasıl bit tutumla yaklaşacaklarını izlemek ilginç olacak. Trump'ın olumlu yaklaşmasını bekliyorum, ancak Avrupa liderleri onunla aynı fotoğrafta bile olmak istemeyecektir." ifadesini kullandı.

Rusya-Ukrayna Gerginliği
Zirvenin gerçekleşmesine günler kala Rusya'nın Karadeniz'de Kerç Boğazı yakınında Ukrayna donanma gemilerine silahlı müdahalede bulunmasıyla meydana gelen gerginliğin de zirve gündemine oturması bekleniyor.

Bugün başlayan zirve 2 gün sürecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal