Türkiye'den Arnavutluk'a Ambulans Yardımı

Türkiye’den Arnavutluk Savunma Bakanlığı ile Silahlı Kuvvetlerine verilen 6 ambulansın yapılan törenle teslimi gerçekleştirildi.

07.04.2020-16:46 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-16:45) Türkiye'den Arnavutluk'a Ambulans Yardımı

Türkiye’den Arnavutluk Savunma Bakanlığı ile Silahlı Kuvvetlerine verilen 6 ambulansın yapılan törenle teslimi gerçekleştirildi.

Başkent Tiran'daki Silahlı Kuvvetler Destek Komutanlığı'nda gerçekleştirilen teslim törenine Arnavutluk Savunma Bakanı Olta Xhaçka, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Muammer Hakan Cengiz ve diğer yetkililer katılım gösterdi.

Xhaçka, törendeki konuşmasında, hibe edilen ambulansların birer mini acil durum ve mini hastane olduklarını ifade ederek, ambulansların içinde gerekli bütün malzeme, teknoloji ve ekipmanlarla iyi donanımlı olduklarını kaydetti.

Xhaçka, "Kendisi de salgınla mücadele etmesine rağmen bizim bu zor günlerde yanımızda bulunan dostumuz ve müttefikimiz Türkiye'ye Arnavutluk hükümeti adına iki kez şükranlarımı sunmak istiyorum. Bugün itibarıyla bu ambulanslar, sivil acil durumlar çerçevesinde Silahlı Kuvvetlerin operasyonel bir parçası olacak ancak ihtiyaç duyulduğu takdirde kaza veya diğer tıbbi acil durumlarda acil ihtiyaçları karşılamak üzere Travma Hastanesine ilişkilendirilecektir" şeklinde konuştu.

Cengiz ise Türkiye'nin Arnavutluk'a yardımlarının süreceğinin altını çizdi.

Cengiz, "Türkiye her zaman zor zamanlarda Arnavutluk'un yanında olmuştur. Bu 6 ambulansı hediye ederek, sahip olduğumuz geleneği sürdürüyoruz. Türkiye'nin Arnavutluk'a, Arnavut halkına yardımları devam edecek ve bunların uzun yıllar boyunca kullanılabilir olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Şubat ayında, güvenlik ve savunma alanında iki ülke arasındaki etkileşimi pekiştirmek ve artırmak adına 2020 Savunma İş Birliği Planı’na imza atılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal