Türkiye ve İran Bölgesel Barış Doğrultusunda Beraber Çalışacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel güvenliğine zarar vermek isteyen herhangi bir kuruma izin vermeyeceğini söyledi.

20.12.2018-16:40 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-16:38) Türkiye ve İran Bölgesel Barış Doğrultusunda Beraber Çalışacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel güvenliğine zarar vermek isteyen herhangi bir kuruma izin vermeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Perşembe günü yaptığı açıklamada, Ankara ve Tahran'ın çatışmaların sona erdirilmesi ve bölgede barış sağlanması için birçok ortak adım atabileceğini söyledi.

İran'lı muadili Hassan Ruhani ile başkent Ankara’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Başkan Erdoğan, "Türkiye ve İran'ın bölgemizdeki çatışmaları sonlandırmak ve barışçıl bir ortam sağlamak için bir araya gelebilecekleri çok adım var." dedi. Başkan Erdoğan, Türkiye'nin ülkenin ve bölgenin güvenliğini zedelemeye çalışan herhangi bir kuruma izin vermediğini belirterek, gelecekte de bunların hiçbirine izin vermeyeceğini sözlerine ekledi. Ankara ve Tahran'ın bu konuda işbirliğini artırma yönünde güçlü bir iradesi olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı ayrıca, Türkiye’nin İran yaptırımlarını onaylamadığını da belirtti. Erdoğan, "İran üzerindeki baskılar adaletsiz bulduğumuz bir zamanda İran ile kardeşçe bir dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal