Trump'ın Azil Soruşturmasında Kamuya Açık Oturumlar Başlıyor!

ABD'de Başkanı Trump'a ilişkin eylül ayında başlayan ve bugüne kadar kapalı kapılar ardında yürütülen azil soruşturmasında yeni bir dönem başlıyor.

13.11.2019-09:42 - (Son Güncelleme: 13.11.2019-09:29)
ABD'de Başkan Donald Trump'a ilişkin eylül ayında başlayan ve bugüne kadar kapalı kapılar ardında yürütülen azil soruşturmasında yeni bir dönem başlıyor.

Kamuya açık oturumlar çerçevesinde bugün, ABD'nin 2006-2009 senelerindeki Kiev Büyükelçisi William Taylor ve Dışişleri yetkilisi George Kent ifade verecek.

Mayıs ayına kadar ABD'nin Kiev Büyükelçiliği görevini devam ettiren Marie Yovanovitch ise cuma günü gerçekleşecek kamuya açık oturumda bahsi geçen konuya yönelik bilgi aktaracak.

Gelecek haftaki isimler de belli oldu
Ayrıca, Temsilciler Meclisindeki soruşturmayı üstlenen Demokratlar, ilerleyen haftaki açık oturumda ifade verecek isimleri de aktardı.

Bunun yanı sıra ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in yardımcılarından Jennifer Williams ve ABD'li üst düzey Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi Alexander Vindman, ABD'nin eski Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker, Güvenlik Konseyi yetkilisi Tim Morrison salı günü, ABD'nin eski Avrupa Birliği Büyükelçisi Gordon Sondland, Dışişleri Müsteşarı David Hale ise çarşamba günü ifade verecek.

Azil soruşturması kapsamında gelecek haftaki açık oturumların son günü olan perşembe günü ise eski Beyaz Saray Rusya uzmanı Fiona Hill ifade verecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal