Trump ve Macron'dan Cemal Kaşıkçı Cinayeti Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ortak bir açıklama yaptı.

10.11.2018-15:49 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-15:43) Trump ve Macron'dan Cemal Kaşıkçı Cinayeti Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ortak bir açıklama yaptı. Trump ve Macron, ortak yaptığı açıklamada "Suudi Arabistan daha fazla ayrıntı vermeli" ifadelerini kullandı.

Macron ile Trump'un Elysee Sarayı'ndaki görüşmesi gergin başladı. Yerel saatle 11.00'de başlayan görüşme Elysee Sarayı'nda yapıldı. Macron ve Trump görüşmesinin ana gündem konularından biri Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda işlenen muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiydi. Trump ve Macron Suudi Arabistan'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin daha fazla bilgi vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin Ortadoğu'da daha fazla istikrarsızlığa neden olmaması gerektiğini ifade eden Macron ve Trump, Kaşıkçı cinayetinin yansımalarının Yemen'deki savaşa çözüm bulmaya yardımcı olabileceği konusunda görüş birliğine vardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal