İsrail Hakkında Büyük İddia; 'Osmanlı'nın Projesini Çaldı'!

Suriyeli araştırmacı Semir Hafız, İsrail ile Arap Körfez ülkelerini arasındaki demir yolu projesini, Osmanlı Devleti'nin 'Hicaz Demir Yolu' fikrinden çalıntı, kötü niyetli bir girişim olarak değerlendirdi.

10.11.2018-15:09 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-14:56) İsrail Hakkında Büyük İddia; 'Osmanlı'nın Projesini Çaldı'!

Uluslararası Arap Akademisyenleri Derneği Onursal Başkanı Hafız, İsrail Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz'ın çarşamba günü Umman'da gerçekleştirilen Uluslararası Ulaştırma Konferansı'nda tanıttığı 'Barış Demir Yolu' isimli projeyi değerlendirdi.

Hafız, 'İsrail, 100 yıldan fazla geçmişi bulunan İslami bir proje olan Hicaz Demir Yolu fikrini çaldı. Bu, çok kötü niyetli bir girişim ve arkasında birçok plan var.' açıklamasında bulundu.

Projenin, ABD'deki en önemli Yahudi lobisi Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi (AIPAC) tarafından İslam ülkelerini parçalama planı ile ortaya atıldığını ifade eden Hafız, bununla birlikte Türkiye'nin söz konusu bölgeye siyasi ve ekonomik olarak girmesini önlemek istediklerini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir süre süre önce Umman'a gerçekleştirdiği ziyareti de bu doğrultuda değerlendiren Hafız, İslam ülkelerinin bir an önce bu projenin tehlikelerini günyüzüne çıkarması gerektiğini ifade ederek İsrail'in girişimine karşı durulması çağrısı yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal