Sözde Başkan Guaido'dan Rüşvet Teklifi

ABD’nin desteğini alarak kendini ülkenin geçici başkanı ilan eden Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun, Fas'a bozuk olan ilişkilerin iyileştirilmesi önerisinde bulunduğu açıklandı.

30.01.2019-09:51 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-13:41) Sözde Başkan Guaido'dan Rüşvet Teklifi

ABD’nin desteğini alarak kendini ülkenin geçici başkanı ilan eden sözde Venezuela Başkanı Juan Guaido'nun, Batı Sahra'yı devlet olarak tanımaktan vazgeçme karşılığında Fas'a bozuk olan ilişkilerin iyileştirilmesi önerisinde bulunduğu açıklandı.

Fas Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması doğrultusunda, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido’nun Fas'la tekrardan diplomatik ilişkiler kurmak amacında olduğu belirtti.

Guaido'nun isteğiyle Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita ile görüşmeler düzenlendi.

Venezuela Parlamentosu Dışişleri Müsteşarı Manuel Avendano, Polisario Cephesi tarafından sürgünde kurulan "Batı Sahra Devleti"ni tanımayı tekrardan değerlendireceklerini belirtti.

Açıklamada, Fas Dışişleri Bakanı Burita'nın, ülkesinin Venezuela'da yaşananları yakından takip ettiği ve Venezuela halkının demokrasi ve değişim konusunda yasal isteklerinin kabulü için gerekli tüm tedbirlerin sağlanmasını desteklediklerini söylediği aktarıldı.

İLİŞKİLER NEDEN BOZULMUŞTU?

Fas, 2009 senesinde ülkenin toprak bütünlüğüne saldırı ve Polisario Cephesi'ne sağladığı destekten dolayı Venezuela ile ilişkilerini durdurduğunu bildirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal