Şili’de Emeklilik Reformunu Protesto Eden Halk Sokağa İndi

Şili’de binlerce vatandaş, hükümetin politikalarını ve kongrede gündem olan emeklilik sistemini değiştirme planlarını protesto etmek amacıyla sokaklara indi

01.06.2019-12:15 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-12:00)

Şili’de Devlet Başkanı Sebastian Pinera hükümetinin politikalarını ve kongrede tartışma konusu olan emeklilik sistemindeki değişiklik planlarına karşı çıkan binlerce kişi protesto etmek için sokağa çıktı.

“Yorulduk” sloganlarının atıldığı protestolarda, polis tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile eylemcilere müdahale etti. Şili Devlet Başkanı Pinera, Ekim 2018’de aşamalı olarak ve işverenin yarar sağlayacağı şekilde, işçilerin tasarruf hesaplarına katkısını yüzde 4 oranında yükseltmeyi hedefleyen bir reformu açıkladı.

HALK EMEKLİLİĞE DAHA FAZLA KATKI YAPILMASINI TALEP EDİYOR  

Şili vatandaşları ise kendilerinden kesinti olmasındansa hükümetin emeklilik programına daha fazla katkı yapmasını istiyor.

Şili'deki mevcut emekli aylığı modeli, 1980 senesinde eski Devlet Başkanı Augusto Pinochet'nin yönetimi esnasında kurulmuştu. Her bir çalışan aylık brüt maaşının yüzde 10’unu bireysel emeklilik fonuna koyuyor. Zorunlu bir bireysel tasarruf sistemi kuruluyor. İşçiler emekli olduktan sonra sisteme erişim sağlayabiliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal