İralılar 'Yüzyılın Anlaşması' Projesini Protesto Etti

İran’ın birçok şehrinde "Dünya Kudüs Günü" vesilesiyle Filistin’e destek ve İsrail’i protesto gösterileri gerçekleştirildi.

31.05.2019-16:42 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-16:37)

İran'ın başkenti Tahran’ın yanı sıra diğer birçok kentte düzenlenen yürüyüşlerde göstericiler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistin-İsrail meselesi için önerdiği "Yüzyılın Anlaşması" planını protesto etti.

Tahran'da "kahrolsun ABD" ve "kahrolsun İsrail" sloganlarıyla sokağa çıkan göstericiler, Suudi Arabistan hanedanını da ellerindeki dövizlerle kınadı.

CUMHURBAŞKANI RUHANİ'DEN YÜRÜYÜŞE DESTEK  

Tahran’daki yürüyüşte halka destek olan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Trump’ın Filistin planını kınayarak, "ABD’nin ‘Yüzyılın Anlaşması’ planı, kuşkusuz yüzyılın iflası olacak ve kesinlikle neticesiz kalacaktır. Emperyalistlerin, Kudüs ve Filistin aleyhindeki komploları başarısız olacak" ifadesinde bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise, “Kudüs satılık değil. Kudüs, Amerika’ya ait değildir ki İsrail’e bağışlasın. Hiç kimsenin Müslümanların ilk kıblesini Siyonistlere verme hakkı yok” sözleriyle Washington hükümetine tepki gösterdi.

"Dünya Kudüs Günü" yürüyüşleri, Filistin halkına destek olmak amacıyla her sene Ramazan ayının son Cuması İran ve bazı İslam ülkelerinde düzenleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal