Selanik Belediye Başkanı Yunanlılar Tarafından Dövüldü

Türklere ve Atatürk'e olan sempatisiyle tanınan Selanik Belediye Başkanı, Yunanistanlılar tarafından dövüldü.

20.05.2018-13:30 - (Son Güncelleme: 20.05.2018-13:59)

Türkleri ve Atatürk'ü seven bir siyasetçi olan Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris radikal milliyetçilerden sopalarla dayak yedi.

Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı sırasında Türk topraklarında öldürülen Rumları anmak için gerçekleştirilen organizasyona katıldı.

TEKME VE ŞİŞELERLE DÖVDÜLER

Türkiye düşmanı, yeterince milliyetçi görmedikleri Boutaris'in alandan ayrılmasını istedi. Ardından da yere düşürdükleri 75 yaşındaki belediye başkanını tekme ve şişelerle saldırdılar.

Dün Selanik'te düzenlenen saldırının sonrasında hastaneye kaldırılan Boutaris'in kafa, sırt ve bacaklarından yaralandığı açıklandı.Yannis Boutaris, "Tekmelediler, yumrukladılar. Bu aşağılık bir saldırıydı ama iyiyim" ifadelerini kullandı.

ALEKSİS ÇİPRAS DA KINADI

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da yaptığı açıklamada saldırgan radikal milliyetçileri "aşırı sağcı haydutlar" olarak nitelendirdi.

Irkçılık ve milliyetçiliğe karşı olan Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris, "Her zaman söylerim, Türklerle kardeşiz" ve "Atatürk Türk olabilir, ama önce Selanikli. Büyük bir şahsiyet" tarzında açıklamalarla tanınıyor ve Türkler tarafından fazlasıyla seviliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal