BAE'dan Küstah Türkiye Açıklaması

Birleş Arap Emirlikleri Türkiye’ye yönelik düşmanca açıklamalarda bulundu.

20.05.2018-11:09 - (Son Güncelleme: 20.05.2018-11:21)

HEDEF TÜRKİYE

Birleşik Arap Emrilikleri (BAE) dışişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Bratislava'da dahil olduğu bir konferansta Türkiye ve İran’ı hedef alırken, "Öncelikli hedefimiz İran ve Türkiye'yi bölgeden çıkarmak" ifadelerini kullandı. Bakan Gargaş, geçtiğimiz aylarda da yine Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yapmıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri  Dışişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da gerçekleştirilen GLOBSEC2018 Forumu'nda Türkiye ve İran'ı hedef alan skandal bir açıklama yaptı.

Devlet Bakanı Gargaş, Birleşik Arap Emirlikleri'nin öncelikli politik hedefinin Tahran ve Ankara’yı Ortadoğu bölgesinden çıkarmak olduğunu ifade etti.

Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ittifaka vurgu yapan Devlet Bakanı Gargaş, "Ortaklarımızla kurduğumuz koalisyon, hemfikir ülkelerden oluşuyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE SKANDAL İFADELERLE SALDIRMIŞTI

BAE Dışişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Gargaş, geçtiğimiz aylarda da Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yapmıştı. Türkiye'nin bölgedeki gücünden rahatsız olan Bakan Gargaş, "Arap dünyası İran ve Türkiye tarafından yönetilmeyecektir" şeklinde konuşmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I HEDEF ALIYORLAR

BAE basını uzun süredir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alıyor. Türkiye'nin Kudüs ve Gazze'deki güçlü pozisyonundan rahatsız olan Birleşik Arap Emirlikleri, sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan kampanya yürütüyor.

TÜRKİYE UYARMIŞTI

Diğer yandan, geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yemen'in Sokotra Adası'nda yaşanan son gelişmelerin yakından takip edildiği öne çıkararak, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) ilgili kararlarında da ifadesini bulan Yemen'in toprak bütünlüğü ile egemenliğine karşı yeni bir tehdit oluşturan bu gelişmelerden endişe duyuyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal