Sebastian Kurz: 'Türkiye'ye Boyun Eğersek Avrupa Tarih Olur'

Türk düşmanlığı ile bilinen Sebastian Kurz, AB'nin Türkiye'ye boyun eğmesi halinde birliğin tarih olacağı korkusunu dile getirdi.

03.03.2020-16:35 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-17:20) Sebastian Kurz: 'Türkiye'ye Boyun Eğersek Avrupa Tarih Olur'

Türk düşmanlığı ile bilinen Sebastian Kurz, AB'nin Türkiye'ye boyun eğmesi halinde birliğin tarih olacağı korkusunu dile getirdi.

4 milyon Suriyeli göçmene bakması şartıyla AB'den Türkiye'ye 6 milyar euro verileceğine dair bir söz verilmişti. Fakat Avrupa Birliği, verdiği sözünü bugüne dek tutmadı.

AB'nin İdlib ve göçmenler hususunda pasif hareket etmesi akabinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle Avrupa'nın kapıları göçmenlere açıldı.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz İdlib saldırısı akabinden Türkiye'nin sınır kapılarından sığınmacıların gidişine izin vermesi akabinde binlerce göçmen AB sınırına akın etmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

TÜRKİYE'YE BOYUN EĞERSEK AVRUPA TARİH OLUR

Viyana'da açıklama yapan Kurz, AB'nin yeni "göçmen krizinde" dış sınırlarını koruma hususunda başarısız olmasının sebep olacabileceği sonuçlar hususunda uyarı yaptı.

Kurz, "Türkiye'nin baskısına boyun eğersek ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan on bin insanın AB'ye akın edip etmeyeceği kararını vererek zafer kazanırsa, işte o zaman yüz binlerce insan (Avrupa'ya) gelir ve kendi içinde sınırları olmayan Avrupa da tarih olur" diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal